24 / 04 / 2024

Ordu'da Memur-Kent'in tapuları TOKİ'ye devredildi

Ordu'da Memur-Kent'in tapuları TOKİ'ye devredildi

Ordu'da 584 konutluk proje için satın alınan 150 bin metrekarelik arsanın tapuları konut yapımı için TOKİ'ye devredildi



Ordu'da Memur-Sen tarafından başlatılan ve S.S.Memur Kent Konut Yapı Kooperatifi olarak tüzel kişilik kazanan bin 584 konutluk proje için satın alınan 150 bin metrekarelik arsanın tapuları konut yapımı için Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredildi.

16 Haziran 2009 tarihinde ihalesi yapılacak olan Memur-Sen üyelerine ait Türkiye'nin en büyük talep örgütlenmesi yoluyla yapılacak konutlarının arsa devri  TOKİ  adına yetkilendirilen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan tarafından devir alındı. Ordu Tapu Müdürlüğünde gerçekleştirilen devir işlemleri sırasında konu ile ilgili bilgi veren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, bu projenin Türkiye genelinde Memur Sen Temsilciliği tarafında TOKİ işbirliği ile yapılan en büyük proje olduğunu belirtti. Konutlara bin 500 üyenin başvuruda bulunduğunu belirten Kaytan, konutların ihalesinin Haziran ayında gerçekleştirileceğini söyledi.

Ordu Büro Memur Sen ve Memurkent Konut Yapı Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Sait Aydoğan da ihalenin 16 Haziran'da gerçekleşeceğini kaydederek, "Buna hiçbir engel kalmamıştır. Muhtemelen ihaleyi alacak olan müteahhit Temmuz sonu itibariyle işe başlayacak ve 18 ayda bitirecektir. Şu ana kadarki yorgunluklarımızı büyük ölçüde unuttuk ve tüm olumsuz söylemlere hakkımızı helal ediyoruz" dedi.

Sabah Emlak


Geri Dön