29 / 03 / 2024

Ordu'da okul için para hazır arsa bulunamıyor!

Ordu'da okul için para hazır arsa bulunamıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ordu'ya okul yapılması için hibe edilen 10 milyon lira hazır olmasına rağmen, 32 derslikli lise için kentte arazi bulunamadığı bildirildi...



Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, atölyeleri ile yapılması planlanan endüstri meslek lisesinin yapımı için 12 bin metrekarelik bir alana ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "10 milyon lira gibi ciddi bir yatırım Ordu'ya kazandırılacak ancak istenilen yerin bulunamaması nedeniyle 32 derslikli okulun inşaatına bir türlü başlayamıyoruz" dedi. 


Ordu'ya okul için hibe edilen 10 milyon liranın arazi bulunamaması durumunda geri gitme riski olduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:


"Yaklaşık 8 ay önce protokollerin imzalanmasının hemen ardından daha önce okul yeri olarak belirlenen organize sanayi bölgesindeki arazi üzerinde okulun yapılması konusunda çalışmalara başlanmıştı. Ne yazık ki bölgedeki sanayicilerin itirazı nedeniyle organize sanayi müteşebbis heyeti buraya okul yapılmaması için oy çokluğuyla bir karar aldı. Böylelikle organize sanayi bölgesinde okul tahsis yeri 8'e 7 oyla reddedilmiş oldu."


Alınan kararın son derece üzüntü verici olduğunu dile getiren Şahin, "Özellikle yer temini konusunda destek bekliyoruz. İnanıyoruz ki sayın Valimizin desteğiyle TOBB'dan sağlanan bu yatırım kaynağı geri gitmeyecek. En kısa sürede bu okulun temelini atmak istiyoruz. Bu konuda Ordululardan da yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön