16 / 04 / 2024

Ordu'daki dönüşümde otogar ve stadyum taşınacak!

Ordu'daki dönüşümde otogar ve stadyum taşınacak!

Ordu'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kentte önemli bir yer tutan otogar ve stadyum şehir dışına taşınacak. Kent merkezinde geniş bir alanı kapsayan bu iki pilot bölge, yapılacak çalışmalarla birlikte şehir dışına çıkartılacak.



Ordu'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kentte önemli bir yer tutan otogar ve stadyum şehir dışına taşınacak. 


Ordu'da hayata geçecek kentsel dönüşüm projesi en çok Altınordu'yu rahatlatacak. Kent merkezinde geniş bir alanı kapsayan bu iki pilot bölge, yapılacak çalışmalarla birlikte şehir dışına çıkartılacak. 


Altınordu'da kentsel dönüşüm kapsamına alınan, stadyum, Orta Camii, PTT binası, Altınordu Belediyesi binası alanlarının da yer aldığı 84 dönümlük alan ile otogar ve çevresini kapsayan 80 dönümlük arazi ve son olarak da kamyon garajının bulunduğu 24 dönümlük arazide yeni bir düzenlemeye gidilecek. 


Otogar projesi hazır 

Ordu'da kent dışına çıkartılacak bir diğer alan ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali olacak. Otogarın taşınması için proje hazır. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, otogarın taşınmasından sonra oluşacak alanda yapılacak yeni düzenlemeyle beraber burada yeni cazibe merkezleri oluşturulacağını söyledi. 


Stadyum 14 ayda bitecek

Ordu genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Biiyiikşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Altınordu ilçemizden mevcut stadyum alanımızla ilgili, Cumhuriyet Otoparkı ve sebze pazarını denizle buluşturacağımız bu alanla ilgili çok aceleci değiliz. Çünkü stadyumun mevcut yerinden taşınıp yeni yerine yapılma sürecimiz var. O da nereden baksanız iki yıllık bir süreci bulacak. Biz burada eski sanayi ve otogar kadar çok aciliyetli ve hızlı davranmıyoruz.

 

Stadyum da Türkiye'de Devlet Planlama Teşkilatı onayından geçen ve yatırım programına alınan tek stadyum. 100 milyon liralık İ bir bedelle programa alındı. İnşallah biz Mart ayı içinde stadyumumuzun temelini atıp yaklaşık 14 ayda stadyumu teslim etmeyi planlıyoruz. Bittikten sonra mevcut stadyumu yıkacağız ve spor kompleksimize taşınmış olacağız. Fatsa'da ve Ünye ilçemizde de bakanlığımızla koordinasyon halindeyiz ve hiçbir aksaklığımız yok" dedi.

 

İhale Aralık'ta 


Kentsel Dönüşüm'le ilgili sürdürülen çalışmalar kapsamında imar planı taşınmaz değerleme, mimari uygulama projesi ve hak sahiplerini bilgilendirme ve uzlaşma görüşmeleri ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yapılacağını ve bu ihalenin süresinin bir yıl olacağının altını çizen yetkililer, "İhaleyi alan firma, Kentsel Dönüşüm Bölgesinde bulunan tüm hak sahipleriyle tek tek görüşerek bilgilendirme ve uzlaşma sağlayacaktır" şeklinde bilgi verdiler. 


Vizyon Ordu


Geri Dön