18 / 04 / 2024

Ordu'ya su tesisi inşa ediliyor!

Ordu'ya su tesisi inşa ediliyor!

OSKİ Genel Müdürlüğü Ordu'nun en büyük sorunları arasında yer alan susuzluğu yatırım ve iyileştirme çalışmalarıyla çözmeyi planlıyor. Proje kapsamında toplamda 26 bin 793 metre isale hattı döşenecek.



Ordu'nun en büyük sorunları arasında yer alan susuzluğu, yapılan dev yatırımlar ve iyileştirme çalışmalarıyla en kısa sürede çözmeyi amaçlayan OSKİ Genel Müdürlüğü, Korgan ilçesinde yeni içme suyu kaynağı projesinin çalışmalarına başladı. 


Proje kapsamında toplamda 26 bin 793 metre olarak planlanan isale hattı, tamamlandığında kendi kapasitesiyle 20 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak. 


20 Bin Kişinin İhtiyacına Cevap Verecek 


Cılızlar Deresi mevkiine yeni bir su alma yapısı inşa edilerek biriktirilen suyun ulaşımı, Korgan ilçe merkezine isale hatlarıyla sağlanacak. 


Saniyede 40 litre su akışı temin edecek yeni içme suyu kaynağı, 20 bin kişinin su ihtiyacına cevap verecek. 


İsale Hattının 10 Bin Metresi Tamamlandı Zor arazi şartlarına rağmen çalışmalarını özveriyle sürdüren ekipler, toplamda 26 bin 793 metre olarak inşa edilmesi planlanan isale hattının 10 bin metresini tamamlarken, uzun ömürlü olması amacıyla yatırım çalışmalarında duktil font boru ve çelik boru tercih etti. 


OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, 2016 yılında Ordu'ya 460 kilometre içme suyu hattı, 61 adet içme suyu deposu, 40 adet su alma yapısı, 5 adet atık su arıtma tesisi ve 15 kilometre kanalizasyon hattı yapılacak. 




Ordu Güncel Gazetesi



Geri Dön