20 / 04 / 2024

Organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi!

Organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi!

Organize sanayi bölgesi kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce OSB bilgilendirme raporunun hazırlamadan önce organize sanayi bölgesi imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. İşte organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi..



Organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi!

Organize sanayi bölgesi kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce OSB bilgilendirme raporunun hazırlanarak valilik uygun görüşü ile birlikte yer seçimi talebinin Bakanlığa intikalini müteakip Bakanlık tarafından ön değerlendirme yapılır.


Yer seçimi talebinde öneri alan bulunması durumunda valilik uygun görüşünün alınması gerekir.


Yeni bir OSB yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için il genelindeki ihtisas OSB’ler hariç diğer OSB’lerde bulunan toplam sanayi parsellerinin en az %75’inde üretim veya inşaata başlanmış olması gerekir.


İlave alan yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için, ilave alan talebinde bulunan OSB’de toplam sanayi parsellerinin en az %90’ında üretim veya inşaata başlanmış olması gerekir. Ancak o ilde başka bir OSB’nin bulunmaması halinde bu oran %75 olarak uygulanır.


Aynı sektör grubunu içeren ihtisas OSB’lerde üçüncü ve dördüncü fıkralardaki oranlar aranır. Özel OSB’ler ile OSB’lerdeki parsellerin kamulaştırma, parselasyon ve tahsis durumları ile talep edilen yatırımın/yatırımların alan büyüklüğü gibi hususlar dikkate alınarak Bakanlıkça yapılan değerlendirme sonucu uygun görülen projelerde üçüncü ve dördüncü fıkralardaki oranlar aranmaz.


Organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


............ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE

                                                                           


........... Organize Sanayi Bölgesi, ........................ Parsel’deki yerimin İmar Çapı ve İmar Durumunun  verilmesi hususunda,

 

Gereğinin yapılmasını arz ederim.



ADRES      :     


Tarih      : ..../..../20…

                                                                         

Adı-Soyadı :  

                                                                         

Kaşe       : 

                     

İmza       :


Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön