26 / 04 / 2024

Orhan Abalıoğlu, Denizli'de okul yaptıracak!

Orhan Abalıoğlu, Denizli'de okul yaptıracak!

Denizli'de iş adamı Orhan Abalıoğlu'nun 4 milyon liraya yaptıracağı 40 derslikli endüstri meslek lisesi için protokol imzalandı



Denizli Valiliği'ndeki protokol törenine, Vali Yavuz Erkmen, iş adamı Orhan Abalıoğlu, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve okulun projesini ücretsiz yapacak olan Çıralı Grup adına mimar Erhan Çıralı katıldı. Vali Erkmen, yaptığı konuşmada, güzel bir olaya tanıklık ettiklerini belirterek, bu güzelliği yaşatan Orhan Abalıoğlu ve kendisine destek olan Erhan Çıralı'ya teşekkür etti. "Abalıoğlu, Denizli ekonomisine hayat veren, başarılı üretim yapan, Türkiye'deki ilk 500 firma açıklandığında Denizli'nin gururu olmuş bir büyüğümüz" diyen Erkmen, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıllarda kendisi 32 derslikli okul yaptırmıştı. Bugün de 40 derslikli Endüstri Meslek Lisesi için protokol imzalayacağız. Tüm Denizlililer adına kendisine çok teşekkür ediyoruz. Denizli, eğitim anlamında çok iyi bir seviyede. Ama bizim için önemli olan, bir taraftan fiziki eksikliğimizi tamamlamak bir taraftan da eğitimdeki seviyemizi düşürmemek olacaktır. Bu doğrultuda bütün okullarımızın normal eğitime geçmesi, dersliklerinin yeterli hale gelmesi, sosyal donatılarının olması bu seviyenin yükselmesinde çok katkı yapacaktır."

SANAYİCİDEN MESLEK LİSESİ
Okulun altyapısının hazırlanmasını sağlayan Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'ye de teşekkür eden Erkmen, şunları kaydetti: "Orhan Bey, Endüstri Meslek Lisesi gibi maliyeti çok yüksek bir okulu yaptırmayı üstlenmiştir. Engelliler okulu olsa 1-2 milyon liraya mal olacakken, daha yüksek olanı yapmak istemiştir. Bize de 'Diğer okulu siz yapın' demiştir. Böylece Denizli'ye 2 okul kazandıracağız. Diğer okulu devlet olarak biz yapacağız. Bu konuda Denizli Belediyesi imar planında gerekli çalışmaları yaptı."

İstanbul Sanayi Odası 2008 yılı Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu anketinde 102. sırada yer alan ve Denizli'den listeye giren 10 şirketten biri olan Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil Sanayi AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu da kente yatırım yapmayı çok sevdiğini, eğitim yatırımlarına ise ayrı önem verdiğini vurguladı. Abalıoğlu, "Sanayici olduğumuz için meslek lisesi yapmak bize daha uygun geldi. En zorunu, en büyüğünü ve en güzelini seçtik. Memleketimize hayırlı olsun" diye konuştu. Daha sonra, okulun yapımına ilişkin protokol, Vali Erkmen, iş adamı Abalıoğlu, Belediye Başkanı Zeybekci ve mimar Çıralı tarafından imzalandı. Sevindik Mahallesi'nde Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün karşısında, bodrum zemin iki kattan oluşacak ve toplam 8495 metrekare alana sahip 40 derslikli okulun, 4 milyon TL'ye mal olacağı ve 2010-2011 eğitim öğretim yılında tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.
AA


Geri Dön