26 / 04 / 2024

Orhan Bayram: Kentsel dönüşümü TOKİ ile yapmayacağız!

Orhan Bayram: Kentsel dönüşümü TOKİ ile yapmayacağız!

Kentsel dönüşümü TOKİ ile yapmayacaklarını kaydeden Bayram, ilçeyi çağdaş bir yapıya kavuşturacak projelerinin hazır olduğunu vurguladı. Bayram, vatandaşın istediği marketten istediği alışverişi yapmalarını saylayacaklarını anlattı.



Adana Medya'nın Online Ropörtaj serisi başladı. İlk konuk ise CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Orhan Bayram oldu. Orhan Bayram, www.adanamedya.com adresine sizden gelen soruları anında yanıtladı. Yüreğir'en en büyük sorununun uyuşturucu olduğuna dikkat çeken Orhan Bayram. Belediye Başkanı Mahmut Celikcan'ın böyle bir sorunun olmadığını kaydetti. Yüreğir'de kentsel dönüşüm atağı yapacaklarını ancak bunu TOKİ'yle yapmayacaklarını kaydeden Bayram, ilçeyi çağdaş bir yapıya kavuşturacak projelerinin hazır olduğunu vurguladı. Gıda yardımı dağıtımına karşı olduklarını, ancak ihtiyaç sahibi vatandaşlara Yüreğir Kart çıkartacaklarını belirten Bayram, vatandaşın istediği marketten istediği alışverişi yapmalarını saylayacaklarını anlattı.  Adana  Belediye eski Başkanlarından Selahattin Çolak'ın kendisini desteklediğini ifade eden Orhan Bayram, Ömer Topçunun, Ahmet Ünal'ın de desteğinin kendisinden yana olduğunu söyledi. 

İşte Orhan Bayram'a yöneltilen sorular ve cevapları:


 ERCAN YILMAZ: Sayın Bayram. Atilla Arat gibi kendisine adaylık yolunda en büyük desteği veren bir ismi neden meclis üyesi listesine yazmadı? 


ORHAN BAYRAM: Gönül isterdi ki meclise üyeliğine aday olan tüm arkadaşlarımızı yazalım. Ancak belirli sayıda insan yazabiliyorsunuz. Burada da tek yetkili ben değilim. Siyasetin bir işleyiş biçimi var. Meclis üyesi listesini belirlerken onlarca, yüzlerce etken devreye giriyor. Burada belli çaresizlikler nedeniyle kırdığımız insanlar da olabilir. Haklarını helal etsinler. 


MURAT MİRZA: Sizce Mahmut Çelikcan nasıl biri, nasıl buluyorsunuz? Kültürevi dışında Yüreğire ne kattı? 

ORHAN BAYRAM: Mahmut Çelikcan başarısız bir belediye başkanıdır. Yüreğir Kültürevi anlamında da kattığı hiçbir şey yoktur. Yapılan binalardan diploma alıp işe giren bir tane adam yok. Halay çekmek için mi kültür evi açılır. Mahmut Çelikcan Başakan'a da yakışmıyor, Ak Parti Belediyeciliğine de yakışmıyor. 


MEHMET BAYRAK: Yüreğir Belediyesinde yolsuzluk var mı ? 

ORHAN BAYRAM: Yolsuzluk olup olmadığı yönünde bizim elimize geçmiş bir belge yok. Vatandaşın her şeyi söylediğini de yolsuzluk olarak kabul edemeyiz. Kaldı ki, minareyi çalan kılıfını hazırlıyor zaten. 

YÜREĞİRLİ: Sayın Orhan Bayram dürüst cevap versin. Belediye başkanı olduğunda taşeron işçilere dokunacak mı? Dokunacaksa müdürlere dokunsun. Biz işimizi kaybetmek istemiyoruz. Cevabı gerçekçi olsun; teşekkür ederim. 


ORHAN BAYRAM: Taşeron işçilere kesinlikle dokunmayacağız. İşe gelmeyenler hariç. Onlar yüzkarası. 

Bankamatikçiler, I Nisan sabahı tasını tarağını toplayıp belediyeyi terk etsinler. 


EMRE EAİK: Yüreğir için ne gibi projeleriniz var ? 

ORHAN BAYRAM: Yüreğir'in en büyük sıkıntısı uyuşturucu. Projelerin, her şeyin önüne geçmiş durumda. Bomba gibi. Bir yere bomba atıyorsun ya öyle. 

Mahmut Çelikcan'ın öyle bir derdi yok. Ondan sonra konut problemi, işsizlik problemi geliyor. Yüreğir ancak bu sorunlar çözülürse modern bir hale dönüşür. Yüreğire en büyük projesi kentsel dönüşüm. Ancak  TOKİ  eliyle yapmayacağız. Burada bir şehir planlaması yapılacak. İmar düzenlemesi yapılacak. Seyhan'da arabanı park edecek yer yok. Ağaç dikecek yer yok. Ama Yüreğir'de çok. Biz bütün bunları, Yüreğir'e artı bir değer olarak katacağız. 


TANER TALAŞ: Yüreğir Belediye eski Başkanı Ömer Topçu bu seçimde sizi destekleyecek mi? 

ORHAN BAYRAM: Ömer Topçu Yüreğir'de Orhan Bayram'ı destekliyor. Kardeşi İhsan Topçu meclis üyesi adayları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ahmet Ünal zaten destekliyor. Dengir Mir Fırat sevdiğimiz bir devlet büyüğüdür. Kendisi kimi desteklerse kendi takdiridir. 


HÜSEYİN ACARLAR: Gelir durumu düşük aileler için somut bir projeniz var mı? 

ORHAN BAYRAM: Bir belediye kart çıkartacağız. 

Vatandaş kendi ihtiyacını marketten kendi alacak. Biz belediye olarak gıda dağıtmayacağız. Gıda paketi dağıtımını doğru bulmuyorum. İnsanlar eşiyle çocuğuyla kendi alışverişini kendi yapabilmeli. İhale yoluyla birkaç müteahhidi zengin edeceğiz diye kendi esnafımıza zarar vermemeliyiz. Verdiğimiz kartla vatandaş kendi marketinden kendi alışverişini yapacak. 


SİNANPAŞALI: Size oy verirsek Sinanpaşa'dan kurtulabilir miyiz? 

Sinanpaşa hakkında ne düşünüyorsunuz? 

ORHAN BAYRAM: Sinanpaşa arazisi Hilton'un. 

Sheraton'un arazisi kadar kıymetlidir. Onların değeri neyse, onun kadar para alacaklar. Yüreğir'de nüfus sürekli düşüyor. 5 yılda nüfusu azalmış. İnsanlar Yüreğir'den kaçıyor. Uyuşturucu insanları bıktırmış. 3 tane düğün salonu var. Yeşil alan yok, spor tesisi yok. kadınlar için spor merkezi yok. Hastanelere gidin bakın kayıtların yüzde 80"i Yüreğir nüfusuna kayıtlı. Cumhuriyet Un Fabrikası, Bossa Farikası, Kiremit ocakları, Akdeniz Fabrikası civarında 400 bin nüfuslu Yüreğir oluşmuş. Toplam 6 fabrika kenti kurmuş. 


Ancak, artık kent yavaş yavaş boşalmaya başladı. 

Çünkü bu kent imarsız oluşmuş. Sinanpaşa oluşurken vatandaş, kırmızı toprağın üzerine evini yapmış; hemen yanı başına da ahır yapıp atını bağlamış. At arabacılığı yapmış. Şehir büyüdükçe at arabacılığı yapanlar şehir dışına çıkmış. Ahırın yerine evlendirdiği çocuğuna bir oda yapmış. Yüreğir'de 4 bin avukat için ofis yapılsın. Yüreğir'de Hilton. Optimum ve Sheraton dışında yapı yok. Bir kentin meydanı olacak, heykeli olacak, havuzu olacak, kaldırımları olacak. 


FATİH UYSAL: Ben Adananın en güzel mahallesi Kışla'dayım. İnsanlar spor aktivitesi olarak nehir kenarını tercih ediyor. 

Işıklandırma yaptılar ama başka hiç bir şey yok. Daha da güzelleşmesi için projeleriniz var mı? Gerçekten var mı samimi konuşun lütfen. 


ORHAN BAYRAM: Çamlıca arazilerine hiç dokunulmayacak. Orası yeşil alan kalacak. İnsanlar tertemiz havayı soluyacak. Sporunu yapacak, pikniğini yapacak. 

Yürüyüş yapacak. Ben Yüreğir'e baktığımda Paris'i görüyorum. 

TANER TALAŞ: Seçimi kazanacağınıza inanıyor musunuz? 

Seçimi kazanacağıma kesinlikle inanıyorum. Çünkü. ben Yüreğirlinin bana oy vereceğine kesin gözüyle bakıyorum. Biz, Yüreğir'i Yüreğirlilerle birlikte yeni baştan imar edeceğiz. Çağdaş bir ilçe haline getireceğiz. 

Bunu herkes de görecek. 


TANER TALAŞ: Selahattin Çolak sizi destekliyor mu? 

ORHAN BAYRAM: Evet Sayın Selahattin Çolak Orhan Bayram'ı destekliyor. Selahattin Abi'nin desteği benim için çok önemli. Sayın Çolak'ın ve tüm Yüreğirli hemşehrilerimin desteğiyle seçimi açık ara kazanacağımıza inanıyorum. 


Adana Medya


Geri Dön