16 / 04 / 2024

Orhan Birdal: Yeni Havalimanı ihalesine çok ilgi var!

Orhan Birdal: Yeni Havalimanı ihalesine çok ilgi var!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal "Yeni Havalimanı ihalesine ilgi, beklediğimizden çok daha fazla. Bu ilginin ihaleye de yansımasını bekliyoruz'' dedi.



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanı ihalesinin 3 Mayıs 2013 tarihinde saat 10.00 itibariyle isteklilerin ve basının huzurunda gerçekleştirileceğini anımsatarak, ''Şartnameyi alanları, işin stratejisi gereği ihale gününe kadar kamuoyuyla paylaşmayı düşünmüyoruz. Yeni Havalimanı ihalesine ilgi, beklediğimizden çok daha fazla. Bu ilginin ihaleye de yansımasını bekliyoruz'' dedi. 


Yeni İstanbul havalimanının ihale başvurularıyla ilgili 28 Ocak'tan itibaren şartname satışına başladıklarını belirten Birdal, bugüne kadar birçok yerli ve yabancı firmanın şartname aldığını ve çok daha fazla firmanın da şartnameyi incelediğini söyledi.


Birdal, ''Yeni havalimanının yapılacağı yer, İstanbul'un çevresel faktörler açısından en kötü yeri. Herkes, orada, kumsalın, toprağın bağrını delmiş, kontrolsüz, bir alan. Biz o alana hayatiyet kazandıracağız'' şeklinde konuştu.


DHMİ Genel Müdürü Birdal, İstanbul'a inşa edilecek yeni havalimanı ihalesine ilginin beklenenden daha yüksek olduğunu kaydetti.


AA


Geri Dön