19 / 04 / 2024

Orhan Düzgün: Erciyes Kayak Merkezi'nin yolu 4 şeritli 19 metre genişliğinde!

Orhan Düzgün: Erciyes Kayak Merkezi'nin yolu 4 şeritli 19 metre genişliğinde!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye’nin sayılı kış turizm merkezlerinden Erciyes’e ulaşımı sağlayan ana yolun geliş ve gidiş 4 şerit olmak üzere 19 metre genişliğinde modern bir yol olduğunu belirtti...




Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye’nin sayılı kış turizm merkezlerinden Erciyes’e ulaşımı sağlayan ana yolun geliş ve gidiş 4 şerit olmak üzere 19 metre genişliğinde modern bir yol olduğunu belirtti. Düzgün, geçtiğimiz günlerdeki kaza sonrası Erciyes yolunun kötü olduğuna ilişkin oluşan algıya itibar edilmemesini istedi.


Vali Düzgün, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trafik kazasının ardından Erciyes yolunun standartların dışında kötü bir yol olduğu şeklinde algı oluştuğu, bu gerekçe ile az da olsa rezervasyon iptalleri olduğunu söyledi. Tüm Türkiye’yi derinden üzen kazanın ardından yapılan haber ve yorumlarda kazanın meydana geldiği yerin Erciyes yolu olarak değerlendirildiğini, bu durumun da Erciyes’i bilmeyenlerin kafasında soru işaretlerine sebebiyet verdiğini ifade eden Vali Düzgün, şunları söyledi: “Öncelikle herkesin bilmesi gerekir ki Erciyes Kış Turizm Merkezi’ne ulaşımı sağlayan ana güzergâh Hisarcık üzerinden devam eden yoldur. Yani, Hacılar ilçesi üzerinden kullanılan yol Erciyes’e ulaşımı sağlayan ana güzergâh değildir. Bazı sürücülerimiz mesafeden ve zamandan tasarruf etme kaygısıyla Hacılar ilçesi üzerinden giden yolu kullanmaktadır. Üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsü kullanan sürücümüz de Niğde istikametine seyredeceği için yine zaman ve mesafe kaygısıyla Hacılar ilçesi üzerinden devam eden güzergâhı tercih etmiştir. Ayrıca Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan midibüsün de kaza sebebi ile ilgili adli soruşturma devam etmekle birlikte ilk belirlemelere göre yol kusuru değil, aracın fren tertibatındaki arıza ve sürücü kusuru olarak gözükmektedir. Ayrıca söz konusu midibüsün fren arızası ile beraber muayenesinin uzun süredir yapılmamış olması, başta lastikler olmak üzere aracın kış mevsimi şartlarına uygun olmadığı da tespit edilmiştir. Erciyes’e gerek konaklamalı gerekse günü birlik ziyaretler gerçekleştirecek tüm vatandaşlarımızın kış şartlarına uyumlu araçlarıyla gönül rahatlığı içerisinde Hisarcık üzerinden ulaşımlarını sağlayabilirler. Yol güvenliği ve genişlik açısından tüm vatandaşlarımıza bu güzergâhı kullanmalarını tavsiye ediyoruz.”


Erciyes’e yapılan yatırımların ve bu yatırımlar sonucu elde edilecek kazanımların aynı zamanda Türkiye’nin de kazanımları olduğunu ifade eden Vali Düzgün, başta Kayserililer olmak üzere herkesin Erciyes’e ilişkin oluşabilecek olumsuz algıların karşısında durması gerektiğine işaret etti.


Erciyes’teki kayak sezonunun başarılı bir şekilde sürdüğüne değinen Düzgün, “Kazanın ardından yine Erciyes’imiz hak ettiği ilgiyi görüyor. Ama az da olsa özellikle il dışından ilk defa Erciyes’e gelecek vatandaşlarımızın ihtiyatlı davrandıklarını görüyoruz. Özellikle vurgulamak istiyorum ki kazanın olduğu yer Erciyes Kayak Merkezi’nin ana yolu değildir. Erciyes yolu altyapısıyla birlikte standartlara uygun bir yoldur. Dağ yolu olması nedeniyle eğim ve virajların olması, ağır kış şartlarında zorluk yaşanması normaldir. İlgili tüm birimler yol güvenliği açısından gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Vatandaşlarımıza düşen görev ise araçlarının kış şartlarına uygun olmalarını sağlamaları ve güvenli sürüş unsurlarına dikkat etmeleridir.” açıklamasında bulundu. 


Vali Düzgün, seyahat acentelerine de önemli görevler düştüğünü, yıl başı tatili başta olmak üzere sömestr tatilini de dikkate alarak Erciyes’e tur düzenlemeleri gerektiğini dile getirerek, Erciyes yolunun görsel materyaller ile desteklenerek tatilcilere iyi anlatılmasının olumlu sonuçlar doğuracağını sözlerine ekledi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön