19 / 04 / 2024

Orhan Düzgün: Kapuzbaşı yerli ve yabancı turizm acentelerine tanıtılmalı!

Orhan Düzgün: Kapuzbaşı yerli ve yabancı turizm acentelerine tanıtılmalı!

Kayseri kent merkezine 190 kilometre Adana'nın Aladağ ve Kozan ilçelerine de yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kapuzbaşı Takım Şelaleleri, 500 metrekarelik alanda 7 şelaleden oluşuyor.




Kayseri'de irtifa akışı itibarıyla Türkiye'nin en büyük şelalesi olan Kapuzbaşı, gür akan suyu, çevresindeki piknik alanları ve dinlendirici sesi ile doğaseverleri bekliyor. 


Kayseri kent merkezine 190 kilometre  Adana'nın Aladağ ve Kozan ilçelerine de yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kapuzbaşı Takım Şelaleleri, 500 metrekarelik alanda 7 şelaleden oluşuyor.


Aladağ'ın zirvelerinde bulunan kar ve buzulların erimesiyle beslenen, yükseklikleri 30-76 metre olarak değişen takım şelaleler, doğanın Kayseri'ye armağan ettiği eşsiz güzelliklerden.


Dağ yamaçlarından birbiriyle yarışırcasına akan şelaleler, özelikle yaz aylarının kavurucu sıcaklarında buz gibi suyuyla doğaseverleri cezbediyor.


Ormanlık alan içindeki dar vadiden akan şelale suları, Zamantı Irmağı'nda rafting sporu için de uygun bir mekan oluşturuyor. Ayrıca, şelale bölgesi ve vadide, doğal güzellikler arasındaki parkurlarda şelalenin sesi eşliğinde trekking de (doğa yürüyüşü) yapılabiliyor.


Kayseri Valisi Orhan Düzgün AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'nin özellikle güney kesimlerinin doğal varlıklar bakımından oldukça zengin olduğunu söyledi.


 


- Saniyede 20 tondan fazla debiye ulaşıyor


 


Kapuzbaşı'nın 7 şelaleden oluştuğunu belirten Düzgün, "Takım şelaleler, yılın 4 mevsimi meraklılarını bekliyor. Mayıs, haziran aylarında saniyede 20 tondan fazla debiye ulaşan takım şelalelere ek olarak Derebağ Şelalesi de cazibe merkezleri arasında yer alıyor" diye konuştu.


Şelalelere daha çok turist çekebilmek için yoğun tanıtım faaliyetleri yapılması gerektiğini belirten Düzgün, şunları kaydetti:


"Bir yere daha fazla turist gelmesi için oranın kolay ulaşılabilir olması lazım. Kapuzbaşı Şelaleleri'ne ulaşım önceki yıllara bakarak çok daha iyi. 2013 yılındaki çalışmalarla birlikte tüm yol asfalt oldu. Bölgede gelen misafirlerin  konaklayabilecekleri, yemek yiyebilecekleri, özellikle yöresel yemek yapan butik oteller mevcut. Kapuzbaşı Şelaleleri'nin yerli ve yabancı turizm acentelerine tanıtılması gerekiyor. Bu amaçla Mayıs ayından itibaren ilk grubumuz Almanya'dan gelecek. Özel ve kamu işbirliğiyle turizm acentelerini, turizm gazetecilerini getirerek hem yurt içi hem yurt dışında açılan turizm fuarlarında Kapuzbaşı başta olmak üzere diğer kültür ve doğa varlıklarımızı tanıtarak buraların daha çok ilgi çeken yerler olmasını hedefliyoruz."




AA


Geri Dön