23 / 04 / 2024

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan Çömlekçi kentsel dönüşüm açıklaması!

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan Çömlekçi kentsel dönüşüm açıklaması!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında TOKİ’nin mahkeme kararıyla belirlenmiş olan fiyatlardan daha aşağı bir düzeyde rakam önerdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.



Başkan Gümrükçüoğlu, “Katiyetle böyle bir durum söz konusu değil. Konumuna ve yerine göre mukayese edildiği zaman hiçbir şekilde daha az fiyat önerilmişlik yoktur. Varsa onu hangi kriterlerle düşünüyorlarsa buyursunlar onları da düzeltmeye hazırız. Kaldı ki cepheli olup, sehven herhangi bir yanlış belirleme varsa çok nadir olan bu noktaları da düzeltme yönüne gidebiliriz. Mahkemenin birinci etapta belirlediği rakamların altında rakamlar söz konusu olmaz. Mahkeme ön cepheye belli miktar, başka bir yere farklı bir miktar vermiştir.  Biz de aynı kriterleri uygulamaktayız” dedi. 

 

Belli bir süre sonra hak sahipleriyle yapılan anlaşmaların ivme kazanacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Burada TOKİ’ye anlaşımı ve yaklaşımından dolayı müteşekkiriz. Bugüne kadarki belli parayı belirledik. O belirlemenin neticesine razı olmayanları mahkemeye verme cihetine gidildi. Bu değil de vatandaşın memnuniyetini sağlayacak tarzda hareket edildi. Madem mahkeme belirleyecek buna uyacağız. Mahkemenin belirlediğini kriter alarak tespit ediyoruz. Mal sahiplerinin başka tercih edeceği bir şey olmaz. Doğrusu budur. Özverili yaklaşımı fırsat olarak görmek icap etmektedir. Hak sahipleri böyle görmek zorunda. Yoksa oranın yapılmadığını düşünelim. Olduğu haliyle kalmasının başta hak sahipleri olmak üzere kime ne yararı var? Ben bu işin yürüyeceği kanaatindeyim” ifadelerine yer verdi.



Günebakış


Geri Dön