24 / 04 / 2024

Orhan Gümrükçüoğlu dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi!

Orhan Gümrükçüoğlu dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi, Başkan Gümrükçüoğlu toplantıda Tabakhane Deresi’nin üzerinin açılacağını söyledi...




Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

 GEREKLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Meclis Salonu’nda icra edilen oturumda Meclis üyelerine Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı çalışmalarıyla ilgili olarak detaylı sunumda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Of-Çaykara karayolunun heyelan nedeniyle ulaşıma kapandığını ifade ederken, “Meclis toplantımıza başlamadan önce Of Belediye Başkanımızla da konuyu istişare ettik. Allah’ın izniyle, devletimizin milletimizin gücüyle hasar giderilir, bizim için sevindirici olan heyelan anında orada olan vatandaşımızın heyelanın altında kimsenin kalmadığını beyan etmesidir. Bölgede gerçekleştirilmesi gereken çalışmalar ivedilikle icra edilecektir” dedi. 

SAYIN BAKANIMIZ GAYRET GÖSTERDİLER

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Vakfı tarafından 24-28 Ocak tarihlerinde Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenecek olan Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri için sürdürülen çalışmalar hakkında da Meclis üyelerini bilgilendiren Gümrükçüoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun etkinliklerin başarıyla tamamlanması için her türlü desteği verdiğini ifade ederken, “Sayın Bakanımız büyük bir gayret gösterdiler. Her alanda bizlere çok ciddi katkı verdiler. Kendilerine ve gayretli çalışmaların ötürü tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.


TABAKHANE DERESİ’NİN ÜZERİ AÇILACAK

Trabzon’da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Tabakhane kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkılan bina sayısının 490’a ulaştığını kaydederken, bölgede uygulanacak olan projenin  TOKİ  tarafından Tabakhane Deresi’nin üzeri açılacak şekilde hazırlanmasına devam edildiğini dile getirdi. 



Trabzon Büyükşehir Belediyesi



 

Haber Karadeniz'de İlk Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçıioğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, dönüşüm alanı içerisinde olan esnafın bir kısmı ile durum değerlendirmesinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, bölge esnafını tek tek dinleyen ve sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı ilk toplantısında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilerlediğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Sabahtan öğleye kadar o bölgede esnafımızı dinlediğimiz, problemlerini not aldığımız bir toplantı gerçekleştirmiş olduk, Teknik çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız toplantının neticesinde, Tabakhane Deresi'nin üzerinin açılacağı şekilde, kentsel dönüşümün plan ve programının ve rekreasyon projesinin TOKİ tarafından yapılıyor olmasının yanı sıra, oradaki esnafımızın, o tarihi mirası devam ettirebilmesi için yeni yapılacak olan düzenlemede, hizmet sunumunu devam ettirebilecekleri bir ortam sağlanmasına tarafımızdan gayret edilmiş olacak. TOKİ'nin imar kuralları içinde yapabildiklerini bu çerçevede talep ve takip etmeyi sürdüreceğiz, Bu toplantımızın neticesinde vardığımız bu kararın ön çalışması sonrasında, esnafımızın hazırlıklarını İmar İşleri Dairesi Başkanlığı, TOKİ nezdinde talep edecek" şeklinde konuştu. 


Karadeniz'de İlk Haber


 
Haber Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkam Dr. Orhan Fevzi Gümrükçü oğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde dönüşüm akını içerisinde olan esnafların bir kısmı ile durum değerlendirmesinde bulundu. 


Gümrükçüoğlu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda toplantıya katılan bölge esnafını tek tek dinleyerek sorularını yanıtladı. Gümrükçüoğlu. bölge esnafının hizmet sunmalarına gerekli ortamın sağlanmasına gayret gösterileceğini kaydederek "TOKİ'nin imar kuralları içinde yapabildiklerini bu çerçevede talep ve takip etmeyi sürdüreceğiz. Bu toplantımızın neticesinde vardığımız bu kararları bir ön çalışma şeklinde İmar İşleri Dairesi Başkanlığı, TOKİ nezdinde talep edecek" dedi.
 

Karadeniz'de Son Nokta

Geri Dön