26 / 04 / 2024

Orhan Sarıyar'ın çiftliği ORFE turizm merkezi oldu

Orhan Sarıyar'ın çiftliği ORFE turizm merkezi oldu

Antalyalı işadamı, hobi olarak kurduğu çiftliği, alternatif turizm merkezi haline getirdi



Antalya kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki çiftliğine 2001 yılında hobi amaçlı at, evekuşu, kamerun koyunu, kartal ve deve alarak mini bir hayvanat bahçesi oluşturan işadamı Orhan Sarıyar, bahçenin yerli ve yabancılar tarafından ilgi görmesi üzerine turizme açmaya karar verdiğini anlattı.Eşi Feriha Sayar ile bu çiftliği, pek çok misafirin ziyaret ettiği bir yer haline getirdiklerini kaydeden Sarıyar, eşi ve kendinin isimlerinin ilk hecelerinden oluşan ORFE'nin artık 60 çalışanın yer aldığı turizm merkezi olduğunu söyledi.

Doğa ile iç içe 80 bin metrekarelik alanda, aynı anda 1500 kişiye hizmet verebilen 4 restoran, 1 şömineli bar, yarı olimpik yüzme havuzu ve çocuk havuzu, dünya standartlarında 800 metrekalelik kapalı ve 4 bin metrekalelik açık menaj ile binicilik faaliyetleri yaptıklarını bildiren Sarıyar, uluslararası standartlara uygun doğal toprak zeminli tenis kortları ve yeni açılan fitness salonuyla da merkezi daha cazip hale getirdiklerini vurguladı.  

Eski Türk evleri ve konaklarının bire bir kopyalarından tesisler yaptıklarını ifade eden Sarıyar, şunları söyledi: "Bu evlerin tuğla ve kiremitleri 1800'lü yıllara ait evlerin tuğla ve kiremitlerinden, tüm ahşap teferruatı demiryolları traverslerinden ve eski elektrik direklerinden oluşuyor. Yıkılmak üzere olan veya tahrip olması nedeniyle yıkılan tarihi konaklardan çıkan tüm unsurları yeniden kazandırdık. Taş yapı ve ahşabın şıklığı otantik dokuyu yansıtırken, geçmişi yüzyıllara dayanan Anadolu evleri yeniden hayat buldu. Eski bir konak havasında ancak son derece iyi hazırlanmış bir ortam oluşturduk. Antalya'ya gelen bir yabancı, beş yıldızlı otelde günümüz modernliğini yaşarken, burada bir anda 100 yıllık bir konakta bulunduğu ülkenin geçmiş yaşam biçimini görebiliyor. Burası doğayla iç içe, eşsiz bir dünya. Hemen yan tarafımızda 48 dönüm çam ormanı, keklikler, sülünler, flamingolar, tavşanlar, devekuşları, yapay gölette çeşit çeşit balıklar. Düş gibi ama gerçek."

Tesise sürekli yenilikler kattıklarını ifade eden Sarıyar, tesisin bir bölümünü atlı spor organizasyonların yapıldığı alan haline getirdiklerini belirtti. Bu kapsamda Türkiye Binicilik Federasyonu'na bağlı resmi bir klüp haline gelerek ulusal ve uluslararası yarışmalarda Antalya'yı ve Türkiye'yi temsil ettiklerini ifade eden Sarıyar, cins atlarla hizmet verdiklerini söyledi.

Profesyonel ve tecrübeli milli binicilerden at binme dersleri verildiğini, tesisin hemen yan tarafındaki çam ormanında at safarileri yapıldığını ve tesis için bugüne kadar 7,5 milyon TL'nin üzerinde harcama yaptığını belirten Sarıyar, sözlerini şöyle tamamladı: "Çeşitlilik isteyen yerli ve yabancı misafirlere her türlü alternatifi sunuyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yine eski taş ve tuğlalardan yapılmak koşuluyla otontik bir Türk hamamını tesise kazandıracağız."
AA


Geri Dön