28 / 03 / 2024

Orhan Ünver kimdir?

Orhan Ünver kimdir?

MHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver kimdir? Orhan Ünver, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte MHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver'in biyografisi...



Orhan Ünver kimdir?

13 Mayıs 1956’da Erkilet/ Kayseri ‘de doğan Orhan Ünver, İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı.


1979 yılında Sakarya Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Ünver, yüksek öğrenimi esnasında Ülkü Ocakları okul başkanlığı ve Sakarya Ülkü Ocakları il yönetiminde görevler aldı.


1984 yılında Sakarya’da kurduğu inşaat şirketinde müteahhitlik yapmaya başladı. 1989 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi Sakarya il yönetiminde il sekreterliği, Sakaryaspor yönetiminde ikinci başkanlık ve asbaşkanlık görevlerinde bulundu.


1999 Mahalli İdareler seçimlerinde MHP Adapazarı Belediye başkan adayı olarak seçimlere katıldı.


2000 yılı Sakarya il kongresinde il başkan adayı olan Ünver; 2009 yılı MHP Sakarya il disiplin kurulu üyeliği, 2011’de MHP Sakarya il başkanlığı yaptı.


Üç dönem Sakarya Ticaret Odası ( ATSO/ SATSO ) meclis üyeliği, Sakarya Müteahhitler Birliği kurucu başkanlığı, Sakarya Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ( SASİAD ) yönetim kurulu üyeliği, TOBB Kobi Müteahhitlik meclisi başkan vekilliği, Sakaryaspor yönetiminde ikinci başkanlık ve as başkanlık, Sakarya Girişimci ve İş Adamları Derneği ( SAGİAD )istişare kurul üyeliği yapan Ünver, Üniversite öğrenciliğinden itibaren ikamet ve hizmet ettiği Sakarya’nın şehirleşmesinde önemli projelere imza atmıştır.



Geri Dön