25 / 04 / 2024

Orhangazi'ye hizmet şantiye birimi kurulacak!

Orhangazi'ye hizmet şantiye birimi kurulacak!

Bursa Orhangazi Belediye Meclisi'nde alınan kararla, Örnekköy Mahallesi sınırları içinde yer alan belediye mülkiyetinde bulunan alanda Büyükşehir Belediyesi Hizmet Şantiye Birimi kurulmasını kabul edildi.



 

Orhangazi Belediye Meclisi'nde alman kararla, Örnekköy Mahallesi sınırları içinde yer alan belediye mülkiyetindeki alanda Büyükşehir Belediyesi Hizmet Şantiye Birimi kurulmasını kabul edildi. Karar gereği, 10 dönümlük alan 10 yıl süreliğine Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilecek. Karar, İmar Komisyonu'na havale edildi. Bölgeye daha hızlı hizmet vermesi planlanan şantiyenin Orhangazi'nin yanı sıra, Gemlik ve İznik ilçelerine de hizmet vereceği belirtildi. Belediye Başkam Neşet Çağlayan, "Bu sayede Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar burada park edecek. Bu proje bizim için önemliydi. Böyle bir çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye de ilçe adına teşekkür ediyorum" dedi. 


Toplantıda ayrıca park isimleri, sokak isim değişikliği, Kaynarca su kaynağının koruma alanına alınması, Kızılay binasının bulunduğu şehir merkezindeki alarmı konut alanından çıkarılıp, Sosyo Kültürel Tesis Alam'na alınması ile ilgili imar değişiklikleri de İmar Komisyonu'na havale edildi. Oturumda ayrıca Hürriyet Mahallesi'nden geçen ağır tonajlı araçların şehir merkezini kullanmadan direkt Çeltikçi Mahallesi Kavşağı'ndan anayola bağlanmalarım sağlayacak alternatif güzergâh için imar planı değişikliği maddesi de İmar Komisyonu'na havale edilen maddeler içinde yer aldı. 



Olay Bursa



Geri Dön