24 / 04 / 2024

Orka Holding, İtalya’da 9 günde 9 mağaza açtı!

Orka Holding, İtalya’da 9 günde 9 mağaza açtı!

Damat, Tween, D’S Damat markalarının sahibi Orka Holding, Türkiye’den çıkan küresel moda devi olma hedefine emin adımlarla yaklaşıyor.



Damat, Tween, D’S Damat markalarının sahibi Orka Holding, Türkiye’den çıkan küresel moda devi olma hedefine emin adımlarla yaklaşıyor.


Bu yılbaşında 50 olan yurt dışı mağazası sayısını sene sonunda 100’e ulaştırmayı planlayan şirket, dünyanın 70’i aşkın ülkesine gerçekleştirdiği ihracatını da iki kat artırmayı başardı. Şirket İtalya’da ise dokuz günde dokuz mağaza birden açtı.


EKONOMİK MÜCADELE

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendilerinin de ekonomik bir mücadele verdiklerinin altını çizerek “Avrupa’dan Orta Doğu’ya, Rusya’dan Afrika ve Avustralya’ya dokunmadığımız yer kalmadı. Uzayda yaşam varsa, bu gidişle yakında uzaylıları da ilk biz giydireceğiz. Moody’s, biz Türk girişimcilerin ve firmaların heyecanını görseydi, bizi dinleseydi, notu düşürmezdi” diye konuştu. Türkiye’nin ihracat kilogramı 1.5 dolar iken kendilerinin 100- 120 dolar arasında bir katma değerle ihracat yaptıklarını anlatan Orakçıoğlu “Bu yılı yüzde 15 büyüme, 500 milyon TL ciro ve 35 milyon dolar markalı ihracat ile kapatacağız. 2017 yılında ise büyüme hedefimiz yüzde 25. Ayrıca 100 olan yurt dışı mağazayı 150’ye, yurt içi mağazayı da 220’ye çıkaracağız ve toplam sayı 370 olacak. 2017 ciro hedefimiz 600 milyon TL, ihracat hedefimiz de 50 milyon dolar” dedi. 


ÜTÜSÜ BOZULMAYACAK

Bu yıl yurt dışında 8 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirten Orakçıoğlu, ilk kez giriş yaptıkları dünyanın moda merkezi İtalya’da son dokuz günde dokuz mağaza birden açtıklarını vurguladı. Ermenistan-Erivan’da 260 metrekarelik Mango mağazasının Damat olacağını da söyleyen Orakçıoğlu, futbol sponsorluklarıiçin Parma ve Manchester City ile de görüştüklerini söyledi. Orka Holding Genel Koordinatör Osman Arar ise, bu kış sezonundan itibaren ütüsü bozulmayan gömleklerin piyasada olacağını açıkladı. 


Star


Geri Dön