29 / 03 / 2024

Orkide, Avrupa’nın en modern yağ fabrikasını kuruyor!

Orkide, Avrupa’nın en modern yağ fabrikasını kuruyor!

Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçen Avrupa'nın en modern yağ fabrikası, ekim ayında hizmete girecek. Şirket, bu fabrikayla Türkiye'nin yağ üretiminin yarısını karşılayacak kapasiteye ulaşacak...




Küçükbay Grup'un güçlü markası Orkide Yağ, kalitesi ve sağladığı istihdamla ülke ekonomisinin gelişiminde önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Orkide, Tekirdağ fabrikasında deneme üretimine başladı. Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçen Avrupa'nın en modern yağ fabrikası, ekim ayında hizmete girecek. Şirket, bu fabrikayla Türkiye'nin yağ üretiminin yarısını karşılayacak kapasiteye ulaşacak.


Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer aldıklarını, sürdürülebilir gelişim kapasitesine sahip öncü sanayi kuruluşları arasındaki yerlerini her gün biraz daha pekiştirdiklerini ve atılımlarını bu yönde yaptıklarını söyledi. Geçen yıl yüzde 20 büyüyerek konsolide bazda 1,1 milyar TL ciroya ulaştıklarını kaydeden Küçükbay, "Bu yılki 2 milyar TL ciro hedefimize hızla yaklaşıyoruz. Grup şirketlerimizden Reka A.Ş. bünyesinde Ekim 2013'te resmî törenle hizmete açılacak Tekirdağ tesisleri, aynı zamanda Avrupa'nın en modern ve ileri teknolojisine sahip yağ komplekslerinden biri olacak. Tekirdağ fabrikası ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçecek yeni zeytinyağı tesisleriyle gücüne güç katan Küçükbay A.Ş., Türkiye'nin toplam yağ üretiminin yüzde 50'sini karşılayabilecek ölçekte bir üretim hacmine sahip oluyor." diye konuştu. Ahmet Küçükbay, Tekirdağ tesislerinin 100 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 150 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu aktardı.


Şaban Gürbüz/ Zaman Gazetesi


Geri Dön