16 / 04 / 2024

Orkide'nin 2 yeni tesisi hizmete giriyor!

Orkide'nin 2 yeni tesisi hizmete giriyor!

Teknolojiye, Ar-Ge çalışmalarına ve yeni yatırımlara verdiği önemle sektörün gelişiminde öncü rol üstlenen Orkide Yağ, tüketici memnuniyetini üst düzeyde sağlayan yeni ürünleri ve hizmete girecek olan iki yeni tesisi ile 2014'te de hız kesmiyor.



Küçükbay: Yatırımlarımız yeni yılda hız kesmeyecek


Yağ sektörünün lider markaları arasında yer alan Orkide, hizmete girecek iki yeni tesisi ve yeni ürünleriyle 2014'e iddialı giriyor. Teknolojiye, Ar-Ge çalışmalarına ve yeni yatırımlara verdiği önemle sektörün gelişiminde öncü rol üstlenen Orkide Yağ, tüketici memnuniyetini üst düzeyde sağlayan yeni ürünleri ve hizmete girecek olan iki yeni tesisi ile 2014'te de hız kesmiyor. İçeriği zeytinyağı ve fındık yağıyla zenginleştirilen yeni margarinini, Türkiye'de ve dünyada ilk kez tüketiciyle buluşturan Orkide, yalnızca sıvı yağda iddialı olmadığını kanıtladı. 


Sağlık ve lezzet 

Akdeniz ve Ege'nin vazgeçilmez mucizesi zeytinyağıyla Karadeniz'in dünyaya armağanı fındık yağını bir araya getiren Orkide Kahvaltı Keyfi Margarin, tüketicisine sağlığı ve lezzeti aynı anda sunmayı hedefledi. Orkide Yağ'ın dünyadaki en ileri teknolojileri anında uygulama kabiliyetine sahip, ülkemiz yağ sektörünü ileriye taşıyan bir marka olduğunu belirten Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, katma değeri yüksek ürünler geliştirerek global olma yolunda sağlam adımlar atmanın kurumsal önceliklerinin başında geldiğini dile getirdi.

Küçükbay, "Bu yıl da yatırımlarımız hız kesmiyor. Tekirdağ'da, Türkiye'de malı üreticiden alıp, işleyerek rafine eden ilk entegre tesisi kurmanın gururunu yaşıyoruz. Üreticiden alınan ürünü, son teknolojiye sahip sistemlerle kırıp yağ elde edeceğiz. Ayçiçeğinden çıkan yüzde 40-45 oranındaki yağdan geriye kalan küspe ile fabrikanın ihtiyacı olan enerjiyi elde edecek büyük ve güçlü bir altyapı kuruldu. Bölgedeki üreticiden sadece ayçiçeği değil, buğday, kanola ve çeltik alımı da yapacak olan yeni tesis, yöredeki çiftçiler için de önemli bir seçenek oluşturacak. Lüleburgaz'da 40 dönümlük bir alanda toplama ve depolama tesisi de hazır bulunuyor. Ülkemiz için yağ sektöründe çığır açacak bir oluşum. Yağ üretiminde dünyanın önde gelen ülkeleri ile rekabet şansımız artacak" dedi.

Küçükbay,  İzmir  Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni kurulan zeytinyağı fabrikasının da çalışmalarının hız kazandığını dile getirdi.


Yeni Asır


Geri Dön