18 / 04 / 2024

Orman Ada Konut Projesi'nde 500 bin dolara!

Orman Ada Konut Projesi'nde 500 bin dolara!

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım tarafından inşa edilen Orman Ada Konut Projesi'nde 25 dönüm yeşil alan yer alıyor. Projede fiyatlar 500 bin dolardan başlıyor



Orman Ada Konut Projesi, Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım tarafından İstanbul Zekeriyaköy’de, uluslararası bilgi ve deneyime sahip uzmanlar tarafından tasarlandı. Projede konutlar 500 bin dolardan başlayarak 2.2 milyon dolara kadar yükseliyor. Metrekare birim fiyatı ise 2 bin 800 dolar ile 4 bin 500 dolar arasında değişiyor.

220 dönümlük bir yaşam alanı olarak tasarlanan Ormanada, Zekeriyaköy’de, kentin nefes aldığı ormanın tam ortasında, dört bir yanı orman ve yeşil alanlarla kaplı, doğanın içinde bir hayat sunuyor.

188 adet beş farklı tip villa ile 71 adet dört farklı tip sıra ev içeren Ormanada projesinin 25 dönümü yeşil alan olarak tasarlandı. Yürüyüş ve bisiklet yolları, biri kapanabilir iki adet tenis kortu, basketbol ve çok amaçlı spor sahası, sekiz adet çocuk parkı ile iki adet rekreasyon alanı yer alan Ormanada’da, 2 bin 500 metrekare sosyal yaşam alanı bulunuyor. Adameydan, Adamekan ve Adaçarşı isimlerini taşıyan sosyal yaşam alanlarında, kafe-restoran, çarşı alanı, açık ve kapalı olmak üzere iki adet yüzme havuzu, pilates-fitness merkezi, sauna, buhar odası ve masaj odaları yer alıyor.

Şehirde ormanı, ormanda yaşamı bir arada yakalamak isteyenlerin sıcak komşuluk ilişkileri kurabileceği güvenli bir mahalle yaratmayı hedefleyen Ormanada, şehir trafiğinin sıkıntısını yaşamadan Boğaz ve Maslak hattına 20 dakikada erişilebilecek uzaklıkta. Ormanada’nın Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ve Maslak bölgesindeki metro duraklarına yakınlığı sayesinde ulaşım hızlı ve rahat sağlanıyor.

Ormanada, pek çok eğitim kurumuna yakınlığı nedeniyle avantajlı bir konuma da sahip bulunuyor. Açı Okulları, The British International School, Doğa Koleji, Darüşşafaka Okulları, Enka Okulları, Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü, Koç Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Bahçeköy Kampüsü, Ormanada’nın yakınında bulunan okullardan bazıları.

Sağlık kurumlarına yakınlığı ile de dikkat çeken Ormanada’nın Özel Amerikan Zekeriyaköy Aile Hekimliği Merkezi (5 dakika) ve Acıbadem Maslak Hastanesi’nin (20 dakika) yakınlığı sayesinde sağlık konularında tüm ihtiyaçlar karşılanabiliyor.

Özellikle hafta sonu programları için ideal alternatifler sunan Ormanada’ya en yakın plaj ve yeşil alanların başında Burc Beach, Dalia Beach, Belgrad Ormanı ve Atatürk Arboretumu yer alıyor.

Ormanada, özenli tasarımı ve sosyal mekanları ile komşuluk keyfinin doyasıya yaşanabileceği bir ortam sunuyor. İnce düşünülmüş mimari yerleşim, bir yandan keyifli paylaşımlara uygun bir mahalle dokusu yaratırken, diğer yandan yaşanılan evin sahiplerine özel kalmasını sağlıyor.

Mahalle aralarında planlanan parklar, sosyal yaşamın kalbini oluşturan Adameydan, birlikte kutlanacak özel günlerin adresi Adamekan, Ormanada’daki komşuluklara ve dostluklara farklı bir boyut katıyor.

Ormanada’da, ev sakinlerini her an doğayla buluşturan mutfak ve salonlar, bahçe ve teraslarla birleşerek yaşam alanlarının sınırlarını yeniden tanımlıyor. Villa ve sıra evlerin tüm katları için tercih edilen geniş cam cepheler, gün ışığıyla dolu, ferah ve aydınlık ortamlar yaratıyor.

“Sürdürülebilir bir yaşam” felsefesiyle şekillenen Ormanada’da, özel bakım gerektirmeyen uzun ömürlü ve çevre dostu malzemeler kullanılıyor. İç mekanlarda, VitrA ve Artema markalarının doğal kaynakların tüketimini en aza indiren ve eko-verimliliği artıran “Blue Life” ürünleri kullanıma sunuluyor. Dış cephelerde ise uzun ömürlü, doğal ve en az bakım gerektiren ürünler tercih ediliyor. Konut cepheleri için tasarlanan insan sağlığına ve çevreye duyarlı ısı yalıtım sistemleri ve güneş kırıcılar, genel alanların sulanması için arıtılmış su kullanan sistemler, güneş enerjisiyle desteklenen yol aydınlatmaları gibi detaylar doğaya verilen önemi tüm yaşantıya taşıyor.

Ormanada’da üç farklı iç mimari tasarım, kendi içlerinde farklı renk ve doku seçenekleriyle, evlerin sahipleri tarafından kendi zevklerine göre tasarlanmasına olanak tanıyor. Bu amaçla, VitrA, Artema, Villeroy & Boch gibi markaların özel tasarımlarının kullanıldığı iç mimari çözüm paketleri sunuluyor.

Ormanada’da Adabostan adı verilen 5 dönüm doğal bostan alanında, sağlıklı ve lezzetli ürünler üretilmesi hedefleniyor. Ormanada bostanlarında yetişen doğal meyve ve sebzelerin, haftanın belirli günlerinde Adabostan’da kurulacak pazardan taze taze alınması mümkün olacak.

Kanyon Yönetim İşletim ve Pazarlama’nın uzman ekibi, Ormanada’ya özel güvenlik çözümleri geliştirdi. Adamekan ve Adabostan gibi mekanların işletmesinin yanı sıra elektrik ve tesisat ile ilgili her türlü teknik destek hizmeti de yine Kanyon tarafından verilecek. Ayrıca Ormanada sakinlerinin, çocukların ve misafirlerin şehre rahatça ve güvenle ulaşımı için gün boyu en yakın metro durağına ulaşım sağlanacak.

Tüm evlere hizmet verecek jeneratör bağlantısı, kablo ve uydu TV bağlantısı, yangın algılama sistemi ve itfaiye ile yangın iletişim sistemi, sessiz pis su boru sistemi, doğalgaz kazanlı radyatör sistemi ve cam önlerinde maksimum konfor sağlamaya yönelik yer konvektörleri, ısıtma ve opsiyonel olarak VRV / VRF cihazı veya multi tip klima ile soğutma sistemleri, pis su arıtmasından elde edilen arıtılmış su kullanılarak gerçekleştirilen ortak alan sulama sistemi, Ormanada’da hayatı konforlu kılan teknik detaylardan sadece bazıları.

ADIM ADIM ORMANADA
220 dönüm arazi: Ormanın tam ortasında “nefes alan” yemyeşil bir ada
188 adet beş farklı tip villa
71 adet dört farklı tip sıra ev
25 dönüm yeşil alan: Yürüyüş ve bisiklet yolları, biri kapanabilir iki adet tenis kortu, basketbol ve çok amaçlı spor sahası, sekiz adet çocuk parkı ile iki adet rekreasyon alanı
2.500 metrekare sosyal yaşam alanı: Adameydan, Adamekan ve Adaçarşı’da keyifli buluşmalar için kafe-restoran, çarşı alanı, açık ve kapalı olmak üzere iki adet yüzme havuzu, pilates-fitness merkezi, sauna, buhar odası ve masaj odaları
5 dönüm doğal bostan alanı: Sağlıklı ve lezzetli olanı tüketme imkanı Adabostan’da
Adameydan: Komşuların buluşma yeri, Ormanada’da keyifli sohbetlerin adresi. Kafe-restoran, Adamekan ve Adaçarşı’yı kucaklayan alan.
Adamekan: 1.100 metrekare sosyal kulüp. Açık ve kapalı yüzme havuzu, pilates-fitness merkezi, sauna, buhar odası, masaj odaları, vitamin barı ve çocuk kulübü ile Ormanada’nın ruhu ve bedeni canlandıran sosyal kalbi.
Adabostan: Ormanada’nın beş dönüm bostan alanında üretilen doğal ve lezzetli ürünlerin bulunabileceği pazar yeri.
Adaçarşı: Günlük alışverişin yapılabileceği ve çeşitli ihtiyaçların karşılanabileceği 1.000 metrekare çarşı alanı.
Adakoru: Ormanın içinde orman. Yürüyüş ve bisiklet yolları, biri kapanabilir olmak üzere iki adet tenis kortu ve çok amaçlı spor sahası ile spor tutkunlarının buluşma noktası.
Çocuk parkları: Çocuklar için Ormanada’daki “mahallelerinde” keyifle ve güvenle oynayabilecekleri sekiz adet park alanı.

 www.ormanada.com

0212 201 59 30


Geri Dön