29 / 03 / 2024

Orman kadastrosu sorunu bitiyor!

Orman kadastrosu sorunu bitiyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, henüz orman kadastrosu yapılmamış olan ormanların bir an önce kadastrosunun yapılması, gerçek sınırlarının ortaya çıkarılması, haritaya bağlanması, tapuya tescillerinin sağlanması için başlattığı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.


 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 5 inci maddesine göre, henüz orman kadastrosu yapılmamış olan ormanların kadastrosunun yapılarak orman sınırlarının belirlenmesinin yanı sıra, kültür arazisi olması nedeniyle bu çalışmalar sonucunda orman sınırları dışında kalan eski tapulu ya da tapusuz taşınmazların da kadastrosu yapılacak. Ayrıca, daha önce yapılan kadastro veya tapulama çalışmaları sırasında tespit dışı kalan yerlerdeki ormanların, orman kadastrosu yapılacak.


 


Yapılacak orman kadastrosu sonucunda, orman olmadığı gerekçesiyle orman dışında kalan eski tapulu ya da tapusuz taşınmazlar kadastro sonucu tapuya bağlanacak.


 


Genel Müdürlük tarafından, ilk etapta Manisa,  İzmir  ve Aydın illerinde pilot uygulama olarak 454 birimde orman kadastrosu yapılacak. 


 


Ormana kadastrosu çalışmalarının tamamlanması ile orman olmadığı gerekçesiyle orman dışında kalan kültür arazilerinden eski tapusu olanların tapusunun yenilenmesi, tapusu olmayanların ise tapuya bağlanması sağlanmış olacak.


 



Geri Dön