19 / 04 / 2024

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar!

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar!

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar, Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre, bu alanlar kadastro müdürlükleri ile yapılacak çalışmalar neticesinde tanzim edilerek Bölge Müdürlüğü aracılığı bel



Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar!

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar, Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre orman kadastrosu ve 2/B uygulaması yapılacak belde, mahalle ve köyler listesi mahalli kadastro müdürlükleri ile yapılacak çalışmalar neticesinde tanzim edilerek Bölge Müdürlüğü aracılığı ile her yıl en geç 15 Kasıma kadar Genel Müdürlüğe intikal ettiriliyor.


Orman kadastrosu ve 2B uygulaması ile ilgili diğer esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Çalışma Alanlarının Tespiti ve İlanlar


Çalışma yapılacak belde, mahalle ve köylerin tespiti

MADDE 9 – (1) Orman kadastrosu ve 2/B uygulaması yapılacak belde, mahalle ve köyler listesi mahalli kadastro müdürlükleri ile yapılacak çalışmalar neticesinde tanzim edilerek Bölge Müdürlüğü aracılığı ile her yıl en geç 15 Kasıma kadar Genel Müdürlüğe intikal ettirilir. Bu listeler bazında çalışma yapılacak birimler Genel Müdürlük ile TKGM’ce müştereken belirlenir. Belirlenen listeler esas alınarak her Orman Kadastro Başmühendisliği için ayrı ayrı düzenlenen ve Genel Müdürlükçe onaylanan iş programları Aralık ayı sonuna kadar iş emri ile birlikte Bölge Müdürlüğüne gönderilir.


Çalışmaların bütünlüğü ve sonuçlandırılması

MADDE 10 – (1) Komisyonların çalışma alanı belde, mahalle ve köydür. Bir belde, mahalle ve köyde başlatılan çalışmalar bitirilerek işi bitirme tutanağı tanzim edilmeden diğer bir belde, mahalle ve köyde çalışmaya başlanamaz. Ancak herhangi bir nedenle orman kadastrosu ve 2/B uygulaması çalışmalarının yürütülememesi durumunda Genel Müdürlükten izin alınmak kaydıyla bir başka belde, mahalle ve köyde çalışmaya başlanabilir.


(2) Komisyonların bir belde, mahalle veya köyde yapacakları orman kadastrosu ve 2/B uygulama işleri bir bütün olup, çalışmalar birbirini takip eder. Bu uygulamalar belde, mahalle ve köy sınırları içindeki bütün ormanları kapsayacak şekilde yapılır. Bu şekilde bitirilen belde, mahalle ve köylerde aynı maksatla tekrar çalışma yapılmaz. Ancak 2/B uygulamaları yapılmış olup da bu uygulamalar sırasında orman sınırları içinde değerlendirilmemiş olması nedeniyle 2/B araştırması yapılmadığı tespit edilen yerlerde 2/B araştırması yapılır.


(3) Belde, mahalle ve köylerin orman kadastrosu ile 2/B uygulamalarının aynı Komisyon tarafından sonuçlandırılması esas olup; çalışmayı yapan Komisyonun gayri faal hale gelmesi veya kapanması hallerinde uygulamalar kaldığı yerden devam edilmek üzere bir başka Komisyon görevlendirilir ve çalışma sonuçlandırılır.


2b İlanları

MADDE 11 – (1) Orman kadastrosu ve 2/B uygulaması yapılacak il ve ilçelerde, çalışmaya başlamadan en az bir ay önce radyo ile belediye yayın araçları veya belediye ilân tahtasında askı suretiyle ilân edilir. İlçe içindeki ormanların sınırlaması bir çalışma döneminde tamamlanmamış ise ertesi yıl için aynı ilçede sınırlamanın devam edeceği hususunu bildiren ilân yapılmaz. İlânın yapıldığı radyo ve yayın bülteninin bir nüshası ilgili Bölge Müdürlüğüne ve Orman Kadastro Başmühendisliğine gönderilir. Orman kadastrosunun yapılacağı il ve ilçeler, ilgili valiliklere yazıyla bildirilir.


(2) Orman kadastrosu ve 2/B uygulamasının başlama tarihi, çalışılacak belde, mahalle ve köylerle, bunlara bitişik belde, mahalle ve köylerde en az on beş gün önce uygun yerlere asılarak ilânla duyurulur. Durum bir tutanakla tespit edilir. Ayrıca, ilgili belediye başkanlıklarına ve İşletme Müdürlükleri ile illerde defterdarlık, ilçelerde mal müdürlüğüne çalışmaya başlamadan en az on beş gün önce yazıyla bildirilir. İlân ve bildirim tarihleri on beş günlük süreye dahil değildir. Orman Kadastro Başmühendisliğinin iş programında olup da herhangi bir nedenle o yıl çalışma yapılamayacak ise bu birimlerde ilan yapılmaz.


(3) Bu ilânda; Komisyonun hangi belde, mahalle ve köyde çalışacağı, ormanların içinde ve bitişiğinde taşınmazların sahiplerinin veya kanunî temsilcilerinin veya vekillerinin sınırlama sırasında hazır bulunmaları, hazır bulunmadıkları takdirde orman kadastrosu ve 2/B uygulaması işlerine yokluklarında devam edileceği açıklanır. Hazır bulunanlar taşınmazlarının sınırlarını gösterir ve her nev’i belgeleri ibraz eder. İbraz edilen belgeler Orman Kadastro Başmühendisliği gelen defterine kaydedilir. Yerinde yapılan ilâna rağmen ilgililerin bulunmamaları orman kadastro ve 2/B uygulama çalışmalarını durdurmaz.


(4) İlân işlerine ait belgeler dosyasında saklanır.


(5) Sınırlama işinin yarım kalması halinde ertesi yılın iş programına dahil edilir. Yarım kaldığından çalışmalara devam edileceğine dair ilân ve bildirimler yapılarak öncelikle çalışmalara buralardan başlanır. Başlama günü ikinci fıkrada belirtilen yerlere yazılı olarak bildirilir. Bu durumda çalışmalara başlanılması için on beş gün beklenmez. Yazıların alındı şerhi bulunan ikinci nüshası dosyasında saklanır.




Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği!







Geri Dön