19 / 04 / 2024

Orman muhafaza memuru kimler olabilir?

Orman muhafaza memuru kimler olabilir?

Orman Muhafaza Memuru kadrolarına atanacakları belirlemek üzere, KPSS (B) sonuçlarına göre Genel Müdürlükçe belirlenen yeterli puan alan adaylar arasında uygulama sınavı yapılıyor. Peki, orman muhafaza memuru kimler olabilir?



Orman muhafaza memuru kimler olabilir?

Orman muhafaza memurları; Orman ve orman ürünleri, yaban hayatı, mesire yerleri vb. alanların, av hayvanları, akarsu ve göllerdeki balık varlığının muhafazası, orman yangınları, orman zararlıları ile mücadele, zarar görmüş ağaçların tespiti, kesimi vb. faaliyetleri yürütme bilgi becerisine sahip nitelikli kişi olarak tanımlanyor.


Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan orman muhafaza memurlarının hizmet gerekleri esas alınarak atama ve yer değiştirme işlemlerine ilişkin usul ve esasları, 20 Eylül 2014 tarihinde 29125 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Orman muhafaza memuru yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, Orman Muhafaza Memuru kadrolarına atanacakları belirlemek üzere, KPSS (B) sonuçlarına göre Genel Müdürlükçe belirlenen yeterli puan alan adaylar arasında uygulama sınavı yapılıyor.


Uygulama Sınav Kurulu ve görevleri

MADDE 10 – (1) Uygulama Sınav Kurulu, Genel Müdürün onayı ile teşekkül ettirilir. Uygulama sınavı, uygulama sınavı kurulu tarafından yapılır. İhtiyaç hasıl olması halinde kurul sayısı çoğaltılabilir.


(2) Uygulama Sınav Kurulunu teşkil eden üyeler sınava alınacak personelden, öğrenim ve unvanlar itibariyle daha düşük seviyede olamazlar.


(3) Uygulama Sınav Kurulunun başkan ve üyelerinin uygulama sınavına kendilerinin ve eşlerinin, ikinci dereceye kadar, bu derece dahil, kan ve kayın hısımlarının katıldığının tespit edilmesi halinde, bu üye veya üyeler sınav kurulu üyeliğinden çıkartılır. Bunların yerine yedek üye veya üyeler görevlendirilir.


(4) Uygulama Sınav Kurulu; uygulama sınav ilanında yer alacak hususların tespit edilmesi, sınavın yapılması, sonuçlandırılması, sınav sonuçlarının ilanı, itirazların değerlendirilmesi ve karara bağlanması ve sınava ilişkin diğer işleri yürütür.


(5) Uygulama Sınav Kurulu üye tam sayısı ile toplanır. Kararlar oy çokluğu ile alınır.


(6) Uygulama Sınav Kurulunun sekreterya işlemleri Personel Dairesi Başkanlığınca yürütülür.


Uygulama sınavı duyurusu

MADDE 11 – (1) Uygulama sınavına katılma şartları, sınavın şekli, sınav tarihi ve yeri, KPSSP93 asgari puanı, başvuru yeri ve tarihi, başvuru şekli, başvuruda istenecek belgeler, başvuru evrakının temin edileceği yerler, sınav konuları, il bazında olmak üzere atama yapılması planlanan kadro sayısı, sınıfı, derecesi ve gerekli görülen diğer hususlar müracaat süresinin bitiminden en az 30 gün önce Türkiye genelinde günlük yayımlanan tirajı en yüksek gazetelerden en az birinde bir defa ve ayrıca Devlet Personel Başkanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü internet sitelerinde ilan olunur.



Orman muhafaza memuru yönetmeliği 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön