25 / 04 / 2024

Ormanada'nın örnek evi otomasyon sistemleriyle donatıldı!

Ormanada'nın örnek evi otomasyon sistemleriyle donatıldı!

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım'ın Zekeriyaköy'deki projesi Ormanada'nın örnek evi hazır. Ormanada'da bulunan beş tip villa ve 15 farklı plan tipinde sıra evin bir yansıması olan H380 tipindeki ev, otomasyon sistemleriyle donatıldı



 

İki normal kat ile bir bodrum kattan oluşan ve toplam brüt alanı 380 metrekare olan örnek evin net kullanım alanı 310 metrekare. Örnek evin giriş katı, antre, salon, mutfak, çalışma odası ve misafir tuvaletiyle planlandı. Birinci katta ise, giyinme odası ve banyosu ile bir bütün oluşturan ebeveyn odası ile üç adet kendine ait banyonun yer aldığı yatak odaları bulunuyor. Villanın bodrum katında hobi odası, hizmetli odası, çamaşır odası, teknik oda, kapalı garaj ve depo alanları yer alıyor.


Ormanada'daki tüm evler, otomasyon özelliklerine sahip olarak satılıyor.

Bu kapsamda tüm evlere hizmet verecek jeneratör bağlantısı, yangın algılama sistemi ve itfaiye ile yangın iletişim sistemi, sessiz pis su boru sistemi ve siteye özel biyolojik arıtma sistemi, yağmur ve drenaj sularının toplanması ve ana yağmur suyu hatlarına bağlanmasını sağlayan 20 km uzunluğunda alt yapı borulama ağı bulunuyor. Ayrıca konutlarda teras çıkışlarının önlerinde maksimum konfor sağlamaya yönelik ısı konvektörleri, yüksek kapasiteli soğutma sağlayabilen, VRV/ VRF klima sistemi, bodrum katlarda hava sirkülasyonu sağlamak üzere ızgaralı kapı sistemi, tüm dış cephede ısı ve su yalıtımı için XPS mantolama sistemi, bodrum katlarında nem ve karbon oranını dengeleyici, sensörlü fan sistemi de bulunuyor.


Örnek evde, Ormanada tasarımcılarından Selim Cengiç tarafından hazırlanan üç farklı iç mimari tema kullanılıyor. Beyazlatılmış meşe ve fildişi lake kaplamalar; kemik, bej ve pastel tonlar ağırlıklı olarak kullanıldı. Islak mekanlarda öncelikli olarak VitrA ve Artema'nın doğal kaynakların tüketimini en aza indiren Bluelife ürünleri ile Villeroy & Boch karo ürünleri tercih edildi. Örnek evin mutfağında İntema'nın Natura serisi kullanıldı. Bodrum katında ise Ocea ürünlerine yer verildi. Sabit ahşap uygulamalar, Kreatif Mimarlık tarafından özel tasarlandı ve Biberoğlu Ahşap tarafından üretildi. Örnek evin ankastre ürünleri Gaggenau'dan, evye ürünleri Franke'den seçildi. Mobilyalar Mozaik Design, Platt, ICA, Becara Home, Koleksiyon ve Nicol, perde ve tekstil ürünleri Ekat Perde, aksesuarlar ise VitrA Seramik Sanat Atölyesi, İCA Mobilya, Deco Center, Ralph Lauren, Zara Home, Mudo, Floss, Habitat, Ocea, Paşabahçe, Hammam markalarından temin edildi.

HÜRRİYET

 


Geri Dön