19 / 04 / 2024

Örnekköy Belediyesi 18 hektarlık kentsel dönüşüm projesini tanıttı!

Örnekköy Belediyesi 18 hektarlık kentsel dönüşüm projesini tanıttı!

Kent dönüşümünde "uzlaşma ve yerinde dönüşüm" prensipleriyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi. Örnekköy'deki 18 hektarlık alana ilişkin kentsel dönüşüm projesini kamuoyuna tanıttı.



Kent dönüşümünde "uzlaşma ve yerinde dönüşüm" prensipleriyle hareket eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi. Örnekköy'deki 18 hektarlık alana ilişkin kentsel dönüşüm projesini kamuoyuna tanıttı. Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik durumu dikkate alarak hazırlanan: hızla değişip gelişen çevre ile uyumlu, mevcut kazanılmış hakların gözetildiği bir yerinde dönüşüm projesi olarak start aldı. Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile kentsel yaşam standartlarına uygun, doğal afetlere karşı güvenli ve nitelikli yaşam alanları, ticari aksları, yeşil alanları ve sosyal donatı alanları ile 151 metrekare arasında değişen konutlar üretilecek. Baş Pehlivan Karaali Caddesi ve ana yaya aksları üzerinde yer alacak ticari alanlarda, büyüklükleri 15 metrekare ile 395 metrekare arasında değişen ticari birimler projelendiriliyor. 


Örnekköy futbol sahası, rekreasyon alanı ve teınatik parkın da içinde yer alacağı yeşille bezeli dönüşüm alanı: bisiklet ve yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları ve kaykay pistleri ile donatılıyor. Düğün salonu olarak da kullanılabilecek spor tesisleri, modern kapalı pazar alanı, ana yaya aksı ile birbirine bağlanan otobüs-dolmuş durakları, Örnekköy ilköğretim okulunun da içinde yer aldığı eğitim kampüsü ile daha güzel bir hayatın kapıları aralanıyor.

 

Akpınar: Halka güveniyoruz Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpıııar, "Sadece Örnekköy değil, ilçemizde birçok bölgemizi yeniden planlamamız gerekiyor. Çocuklarımızın daha rahat bir ortamda büyüyebileceği, spor yapabileceği. kadınlarımızın sosyal etkinliklerden faydalanabileceği ortamlarda olmak ve daha iyi konutlarda yaşamak sizlerin de hakkı. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. 'Neden teşekkür ediyorsun" diye sorarsanız: sizleri yerinden etmediği için teşekkür ediyorum. Bu proje, Türkiye'ye örnek olacak. Büyükşehir Belediyesi, asıl dönüşümü başaran ender belediyelerden bir tanesi. Kadifekale bunun en büyük örneklerinden bir tanesi. Biz halktan yana tavır alıyor, halka inanıyoruz" dedi. 


Gözlem


Geri Dön