26 / 04 / 2024

Orta Asya müteahhitlik pazarına yönelik forum 27 Ağustos'ta gerçekleşecek!

Orta Asya müteahhitlik pazarına yönelik forum 27 Ağustos'ta gerçekleşecek!

Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan müteahhitlik pazarlarına yönelik işbirliği forumu, 27 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek. Foruma, Ekonomi Bakanı Çağlayan ile Kore Kara, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Seoung-hwan Shuh da katılacak...



Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan müteahhitlik pazarlarına yönelik işbirliği forumu, Türk ve Kore müteahhitlik firmaları ve finans kurumlarının katılımıyla 27 Ağustos'ta İstanbul’da yapılacak.


Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türk ve Japon firmalarının Irak pazarında işbirliğini sağlamak üzere geçen yıl gerçekleştirdiği forumun benzerinin, 27 Ağustos Salı günü Türk ve Kore müteahhitlik firmaları ve finans kurumlarının bir araya gelmesiyle Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan’a yönelik yapılacağı belirtildi.


Bakanlığın koordinasyonunda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Kore Kara, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı ve Kore Uluslararası Müteahhitler Birliği tarafından gerçekleştirilecek foruma, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kore Kara, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Seoung-hwan Shuh'un katılacağı ifade edildi. 


Forumda, Orta Asya müteahhitlik pazarında Kırgız, Özbek ve Tacik hükümetlerinin önümüzdeki döneme yönelik alt ve üstyapı projelerinin ele alınması, söz konusu projelerin hayata geçirilmesine yönelik Türk ve Kore müteahhitlik ve finans kurumları arasında işbirliği modellerinin şekillendirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.


Büyük projelerin hayata geçirilmesinde finansman güçlükleri yaşayan Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan’daki projelerde Kore ile işbirliğinin, Türk müteahhitlerinin söz konusu ülkelerde sahip oldukları pazar payının artırılmasını sağlayacağı belirtildi.


Kırgızistan ve Tacikistan kamu kurumlarından yetkililerin, ülkelerinde önümüzdeki döneme yönelik planlanan altyapı ve üstyapı yatırımları hakkında sunum yapacakları bildirildi.


İslam Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Türk ve Kore Eximbank yetkililerinin de kuruluşlarının Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan’a yönelik sundukları finans modelleri hakkında bilgi verecekleri ifade edildi.


Türk ve Kore müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarının da ikili görüşmelerde bulunacakları belirtilen açıklamada, foruma katılacak Kore firmaları arasında Hyundai, Samsung, Daewoo, SK, Daelim, GS, POSCO, Ssangyong ve Pyunghwa gibi dünya müteahhitlik pazarında söz sahibi firmaların yer aldığı kaydedildi.


AA


Geri Dön