19 / 04 / 2024

Ortadoğu Grubu'nun 2 bin konutluk gayrimenkul projesi var!

Ortadoğu Grubu'nun 2 bin konutluk gayrimenkul projesi var!

Ortadoğu Grubu hakkında da bilgi veren Mehmet Gür, halen değeri 1 milyar lira olan 2 bin konutluk gayrimenkul projeleri olduğunu belirtti. Grubun 2 bin yataklı “Wome Deluxe Resort &Spa” adıyla bir oteli de var.



Gelişen teknoloji, atıkların enerjiye dönüştürülmesini bugün büyük bir endüstri haline getirdi. Bu konuda Türkiye yolun başında olsa da, önemli çalışmalar yapanlar da var. Çöp gazından elektrik üretiminde Avrupa’nın en büyük tesislerinden birine sahip olan Ortadoğu Enerji bunlardan biri. Halen bu tür 4 santralleriyle 58 megavatlık (MW) kurulu güce ulaştıklarını vurgulayan İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, bu tesislerde ürettikleri elektrikle 266 bin 500 konutun enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Gür ayrıca, karbondioksite göre 21 kat daha zararlı olan metan gazının neden olduğu sera gazı etkisinin de önüne geçildiğini vurguladı. Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’deki tüm çöplerin toplanması halinde, 2016 yılı için çöp gazından elektrik üretim potansiyeli yaklaşık 2 milyar kilovatsaattir (kWh). Hayvansal atıkların potansiyeli ise yıllık 5,5 milyar kWh. Buna tarımsal alanlardan elde edilen atıkları da eklediğinizde biyogaz ve biyoenerji ile üretilebilecek elektrik artacaktır.”  


2 bin yataklı lüks otel


Ortadoğu Grubu hakkında da bilgi veren Mehmet Gür, halen değeri 1 milyar lira olan 2 bin konutluk gayrimenkul projeleri olduğunu belirtti. Grubun 2 bin yataklı “Wome Deluxe Resort &Spa” adıyla bir oteli de var. Grup enerjide ise 5 yıl içinde 500 MW kurulu güce ulaşacak.


Bugün


Geri Dön