24 / 04 / 2024

Ortadoğu Grup, Nişantaşı Hospital ile sağlığa geri dönüyor!

Ortadoğu Grup, Nişantaşı Hospital ile sağlığa geri dönüyor!

İnşaat, enerji sektörleri ağırlıklı olmak üzere, turizm, akaryakıt, gıda alanlarında faaliyet gösteren Ortadoğu Grup'un, Nişantaşı Hospital yatırımıyla sağlık sektörüne geri döneceği bildirildi



Ortadoğu Grup'un açıklamasında, Memorial Hastanesi'nin kuruluş ve işletmesini 1996-2005 yılları arasında yürüten grubun, sağlık sektöründen ayrılmasının ardından, yakında hizmete açacağı Nişantaşı Hospital ile sektöre devam etmeye karar verdiği ifade edildi. İstanbul Nişantaşı'nda bulunan Dr. Pakize Tarzi Doğum Evi ve Tahlil Laboratuvarı'nın yerinde yeniden inşa edilen hastanenin, kadın hastalıkları ve doğum ile pek çok branşta hizmet vereceği kaydedildi.

Yatırımcı grup adına açıklamalarda bulunan Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, 50 milyon dolar değerindeki hastanenin kısa bir süre içerisinde açılacağını belirtti.

Nişantaşı Hospital Genel Müdürü Metin Genç ise 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Nişantaşı Hospital'ın, 39 hasta yatağı, 4 ameliyathane, 10 üçüncü basamak yenidoğan yoğun bakım yatağı, 2 erişkin yoğun bakım yatağı, tam donanımlı acil servis ve görüntüleme merkezine sahip olduğunu, ayrıca teknolojik gelişmelerin sağladığı imkânları kullanarak laporoskopik cerrahide yoğun hizmet vereceklerini ifade etti. Genç, altyapısından kadrosuna, teknolojisinden konforuna kadar, hastaların kendilerini hastanede olduklarını unutturacak yeni bir hastaneyi sağlık hizmetine kazandırdıklarını belirtti. Nişantaşı Hospital'da başhekimlik görevine getirilen Op. Dr. Sevil Öz ise sağlık sektöründe deneyimli bir yatırımcı olan Ortadoğu Grup'un geçmişteki çok büyük ölçekli özel hastane yatırımlarının başarıyla sonuçlandığını, Nişantaşı Hospital'ın da güçlü kadrosu, ileri teknolojiye sahip tanı ve tedavi üniteleriyle sadece İstanbul'a değil, tüm bölgeye hizmet sunacağını bildirdi.

ZAMAN


Geri Dön