16 / 04 / 2024

Ortahisar, Akçaabat ve Beşikdüzü'nde kat artışına ret!

Ortahisar, Akçaabat ve Beşikdüzü'nde kat artışına ret!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Ortahisar, Beşikdüzü ve Akçaabat'tan gelen kat artırımı taleplerini reddetti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, komisyon kararlarına ret oyu verdi.



Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Ortahisar, Beşikdüzü ve Akçaabat'tan gelen kat artırımı taleplerini reddetti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, komisyon kararlarına ret oyu verdi. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu ise komisyon kararına katılmadığını açıklarken, "Konuşmak istiyorum ama ağzım su dolu, konuşamıyorum" siteminde bulundu. Akçaabatlı üyeler ise komisyon raporlarına evet oyu verdi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışması devam eden yeni nazım imar planının bir an önce bitmesi için talimat vererek, "Ben kısa zamanda şunu rica ettim. 


1/25.000,1/5.000 ölçekli nazım imar planlarını kısa zamanda bitirin dedim. Bütün bu talepleri de toplu olarak değerlendirelim. Bunların tümüne toplu bir çözüm getirmek için çalışmaların hızlandırılmasını tekrar rica ediyorum" diye konuştu. 


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı son toplantısında Ortahisar, Beşikdüzü ve Akçaabat'tan gelen kat artınmı taleplerini reddetti. 


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, komisyon kararlarına ret oyu verirken, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu komisyon karanna katılmadığını açıklarken, "Bir yerde bir yanlış var. Bu yanlışın da düzeltilmesini istiyorum. 


Konuşmak istiyorum ama ağzım su dolu, konuşamıyorum" siteminde bulundu. Akçaabatlı üyeler ise komisyon raporlarına evet oyu verdi. 


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantıları sona erdi. Toplantının son gününde İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 22 madde görüşülerek karara bağlandı. 


Komisyon Ortahisar Belediye Meclisi'nin Pelitli, yalıncak ve 2 Nolu Beşirli mahallelerinde yaptığı 12 adet imar plan değişikliği, imar planında yer alan kat yüksekliklerinden daha fazla kat yüksekliği talep ettiği ve silueti bozduğu gerekçesiyle reddetti. 


Aynı komisyon Beşikdüzü Belediyesi ile Akçaabat Belediyesi'nin yine yüksek kat içeren taleplerini de reddetti. 


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Pelitli'de toplu bir alanda yapılan değişiklikler bunlar. Komisyon raporu kısmına iade öngörüyor. Biz kendi meclisimizde alınan karar gibi karar alınmasını talep ediyoruz. Komisyonun karanna katılmıyoruz" dedi. Ardından yapılan oylamalarda Başkan Genç ile aynı zamanda Ortahisar Belediye Meclis Üyesi de olan Mehmet Karaoğlu komisyon kararlarına ret oyu verdi ve karar oy çokluğu ile Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. 


Akçabat Yeni Haber Gazetesi


Geri Dön