26 / 04 / 2024

Ortak giderler bağımsız bölüm malikleri arasında bölünür!

Ortak giderler bağımsız bölüm malikleri arasında bölünür!

Bir binada kat mülkiyeti kurulmuşsa bağımsız bölümlerde oturulsun veya oturulmasın ortak giderler tüm bağımsız bölüm malikleri arasında bölüştürülür. Şayet kat mülkiyeti kurulu değilse ve bağımsız bölümlerin üçte ikisinden azı kullanılıyor ise bu halde du



Apartmanımızda 34 bağımsız bölüm var ancak hepsi kullanılmıyor. Oturma iznimiz mevcut. Yönetici tüm masrafları oturmayan kat maliklerine de bölüştürüyor. Bu doğru mu CC.

Apartmanınızda oturma izni var olabilir ancak kat mülkiyeti kurulu mu Bir binada kat mülkiyeti kurulmuşsa bağımsız bölümlerde oturulsun veya oturulmasın ortak giderler tüm bağımsız bölüm malikleri arasında bölüştürülür. Şayet kat mülkiyeti kurulu değilse ve bağımsız bölümlerin üçte ikisinden azı kullanılıyor ise bu halde durum değişir. Kat mülkiyetinin bulunmadığı durumlarda sadece kat irtifakı varsa ve üçte iki oranında bağımsız bölüm kullanılmıyorsa bu halde kat mülkiyeti mevzuatı uygulanmaz, bu durumda giderler sadece kullananlardan alınmalıdır. Durumunuzu bu ölçülere göre değerlendirin.
Posta/Tamer Heper

 


Geri Dön