16 / 04 / 2024

Ortak miras nedir kısaca?

Ortak miras nedir kısaca?

Ortak miras nedir kısaca?: Ortak miras insanlığın yüzyıllarca süren çabası ve birikimi sonucu oluşmuştur. İnsanlar bu mirası oluşturmamış olsaydı doğaya egemen olamazdı ve bugünkü iyi yaşam koşullarına kavuşamazdı...




Ortak miras nedir kısaca?: Ortak miras insanlığın yüzyıllarca süren çabası ve birikimi sonucu oluşmuştur. İnsanlar bu mirası oluşturmamış olsaydı doğaya egemen olamazdı ve bugünkü iyi yaşam koşullarına kavuşamazdı.


Ortak miras ürünleri insanların yaşamını kolaylaştırıyor. Daha gelişmiş uygarlıkların da temelini oluşturuyor. Ortak mirasın zenginleşmesi ve gelişmesi insanın değeri, özgürlüğü, eşitliği, hakları ve mutluluğunun da geliştirilmesini sağlıyor. 


İnsanlar geçmişten bugüne kadar sürekli doğayla mücadele etmiştir. İnsanın bu çalışmaları ve beslenme, barınma, yaşama gibi mücadeleleri bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri sağlamıştır. Binlerce yıl süren bu çabalar insanlığın ortak mirasını oluşturmuştur.


Ortak miras nedir kısaca?


Ortak miras tek bir ulusa ait değildir. İlk çağlarda Sümerler, Babiller, Mısırlılar, Yunanlılar, Orta Çağ’da Müslümanlar Yeni ve Yakın Çağlarda ise Avrupalılar insanlığın ortak mirasına katkıda bulunmuşlardır. 


Ortak miras nedir kısaca?

Ortak mirastan bütün uluslar yararlanabiliyor. Bunu için de bütün ulusların ortak mirasa katkıda bulunması gerekiyor. Bu durum bilim, sanat, edebiyat gibi alanlardaki eserleri korumayı da gerekli hale getiriyor. Müzeler, sit alanları, kütüphaneler, ortak mirasın korunması için oluşturulmuştur. Günümüzde tüm insanlık ortak mirasın korunmasına önem vermektedir.



Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi, dünyada örnek gösterilecek!
Amasra Kalesi UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girecek!
Tarihi surlar çalıştayın belirlediği projelerle restore edilecek!
İstanbul'un tarihi alanları UNESCO listesine dahil edildi!
Ortak miras nedir?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön