19 / 04 / 2024

Ortak otel yıldızı standartlarını belirleme çalışmaları başladı

Ortak otel yıldızı standartlarını belirleme çalışmaları başladı

Avrupa'nın turizmde söz sahibi 7 ülkesi bir araya gelerek ortak otel yıldızı standartlarını belirleme çalışmalarına başladı

 



Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, Avrupa'nın turizmde söz sahibi 7 ülkesinin bir araya gelerek ortak otel yıldızı standartlarını belirleme çalışmalarına başladığını söyledi.

POYD Başkanı Volkan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya, Avusturya, İsviçre, İsveç, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan otel birliklerinin, Prag'ta bir araya gelerek bir çerçeve anlaşmasına imza attıklarını bildirdi. Şimşek, şu bilgileri verdi:

"Avrupa'nın 7 ülkesinin otelciler birlikleri ortak otel yıldızı standartlarını belirliyor. Bu ülkeler bir çerçeve anlaşmasına imza attılar. Bu anlaşmaya göre otel işletme birlikleri kendi zorunlulukları dışında ortak yıldız
kriterlerini geliştirecekler. Anlaşmaya varan bu ülkeler diğer ülkelerin otelciler birliklerinin de bu oluşuma katılmasını bekliyorlar."

Türk otelciler birliklerinin de bu çalışmaya ortak olmasını beklediklerini ifade eden Şimşek, "Türkiye otelciler birliklerinin de bu otel yıldızı standardının belirlenmesine dahil olması ülkemizin yararına olacaktır.

Akdeniz çanağında en yeni ve en modern tesislere sahip olan ülkemiz böyle bir çalışma içinde mutlaka olmalıdır" diye konuştu.

-TESİSLERİMİZE GÜVENİYORUZ-
Türkiye'deki tesislerin dünyadaki en yeni ve modern tesisler arasında yer aldığına değinen Şimşek, şunları kaydetti:

"Otellerin yıldızlarının yeniden belirlenmesi ülkemiz için de yararlı olacaktır. Yeni yıldız standartlarının belirlenmesinden sonra hak eden tesislerimiz 5 yıldızla sınıflandırılacak, diğer oteller ise yeni standartlara
uyum sağlamak için kendilerini yenileyecek. Biz tesislerimize güveniyoruz. Dünya turizminin parlayan yıldızı Türkiye, mutlaka böyle bir oluşumun parçası olmalıdır."

-TUR OPERATÖRLERİ YENİ YILDIZLARI KATALOGLARINA ALACAK-
Otellere yıldız standartlarının belirlenmesinin bir kaç yıl alacağını da anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

"Otellerimizin yıldızlarının belirlenmesi zaman alır. Ancak bu zaman tamamlandığında büyük tur operatörleri kataloglarında, otellere yeni belirlenen yıldızlara göre yer verecektir. Yeni yıldızlama bir kaç yıl içerisinde tur
operatörlerinin kataloglarında yerini alacaktır. Türk otellerinin uluslararası platformda yer alması için bu çalışma büyük önem arz etmektedir. Otellerimiz kendilerini buna göre hazırlamalıdırlar."
AA


Geri Dön