26 / 04 / 2024

Ortaklığın giderilmesi için yetki verilmesi istemi!

Ortaklığın giderilmesi için yetki verilmesi istemi!

Ortaklığın giderilmesi dava sürecinde, davada lazım olan veraset ilamı almak içinde İcra Müdürlüğünden yetki istenmesi gerekiyor. Peki, ortaklığın giderilmesi için yetki verilmesi istemi nasıl yapılır?



Ortaklığın giderilmesi için yetki verilmesi istemi!

Ortaklığın giderilmesi davası Sulh Hukuk Mahkemelerinden açılabiliyor. Ancak, İcra Müdürlüğünden hisseli malın ne şekilde satılacağının sorulması için İcra Hukuk Mahkemesine dosyanın tevdiini talep ediliyor.


Davada lazım olan veraset ilamı almak içinde İcra Müdürlüğünden yetki isteniyor. Ortaklığın giderilmesi için yetki verilmesi istemi aşağıda yer alıyor:


Ortaklığın giderilmesi için yetki verilmesi istemi..


...... İCRA HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE


TALEPTE BULUNAN/ 

ALACAKLI :


VEKİLİ :


BORÇLU :


KONU : Borçlunun iştirak halinde maliki olduğu arazinin paylaştırılması amacıyla ortaklığın giderilmesi davası açmak için yetki belgesi verilmesi istemidir.


AÇIKLAMALAR :


1-) Müvekkilim … …’in, …’den olan … TL. alacağını tahsil edememesi nedeniyle başlattığı icra takibi dolayısıyla … İcra Müdürlüğü’nün …/…E. sayılı takip dosyasından gönderilen ödeme emrine borçlu tarafından itiraz edilmemiş ve takip kesinleşmiştir. Bunun üzerine müvekkilim de borçlunun …/… payının bulunduğu …İli, … İlçesi, … mevkiinde tapunun … Ada …/… parselinde kayıtlı bulunan tarla üzerine haciz koydurmuştur.


2-) Borçlu …, borcunu ödemediği gibi iştirak halinde maliki olduğu …/… payının bulunduğu tarlayla ilgili olarak ortaklığın giderilmesi davası da açmamaktadır. Bu durum müvekkilimin alacağının tahsilini geciktirmektedir.


3-) Bu nedenle yukarıda tapu kaydı verilen ve müvekkilim tarafından haciz konulan iştirak halinde mülkiyete konu tarla üzerinde borçlu …’ye düşecek paydan alacağın tahsilini sağlamak üzere ortaklığın giderilmesi davası açmak için yetki belgesi almak üzere işbu istemi sunma zorunluluğu doğmuştur.


HUKUKİ NEDENLER : 2004 S. K. m. 121 ve ilgili mevzuat.


HUKUKİ DELİLLER : Takip dosyası, tapu kayıtları, borçlunun payını gösteren veraset ilamı, tanık beyanları ve diğer deliller.


SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, borçlunun paydaşı olduğu tarlanın ortaklığın giderilmesi davası yoluyla sattırılabilmesi için dava açmaya yetki belgesi verilmesini Mahkemenizden saygıyla talep ederim. …/…/2013


Davacı Vekili

Av.


Ortaklığın giderilmesi davasının açılamayacağı haller!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön