20 / 04 / 2024

Oruçoğlu Yağ fabrikası yabancılara satılıyor!

Oruçoğlu Yağ fabrikası yabancılara satılıyor!

Türkiye’deki en eski yatırımlardan biri olan Oruçoğlu Yağ’ın tamamı satılıyor. Yabancı bir gruba satılması konusunda anlaşmaya varılan şirket için son kararı Rekabet Kurumu söyleyecek.



Yaklaşık 2 milyar TL ciro hedefleyen şirketin üst düzey yöneticisi, Türkiye'ye kritik bir süreçte yatırım çektikleri için mutlu olduklarını söyledi. Türkiye'nin en eski fabrikalarından biri olarak bilinen Oruçoğlu Yağ fabrikası, Afyonlu Oruçoğlu Ailesi tarafından 1960’lı yılların sonunda kuruldu. Oruçoğlu Ailesi 2002 yılında şirketin bir bölüm hissesini perakende dağıtımı yapan İstanbul’da kurulu Hedef Gıda’ya sattı.  Bir süre sonra şirketin yüzde 100 hissesinin tamamı Hedef Gıda’ya geçti. Ana işi olan dağıtımcılığa odaklanmak isteyen Hedef Gıda, şirketin satışı gündeme getirdi.


Yürütülen görüşmeler sonrası Trans-Atlantic Group DMCC ile masaya oturuldu. Taraflar şirketin yüzde 100 hissesinin devri için anlaştı. Son kararı Rekabet Kurumu verecek. Kurum’un da onay vermesi ile birlikte şirket hisselerinin devir işlemleri yapılacak.


YILMAZ: AMACIMIZ ANA İŞİMİZE ODAKLANMAK

Hedef Gıda Genel Müdürü Çetin Yılmaz, satışla ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye konuştu. Yılmaz "Türkiye'de gerilim olduğu bir dönemde, iki büyük şirketin satışını gerçekleştirerek, yatırım çektiğimizi düşünüyoruz. Daha önce bünyemizde olan Mika Turu da satmıştık. Biri Polonyalı, biri Kuveytli iki büyük yabancı yatırımı Türkiye'ye krize rağmen getirdik. Şirketin amacı ana işimiz olan dağıtıma geri dönmek ve bu alandaki yatırımları artırıp, ana işimize daha çok odaklanmak" dedi. Yılmaz, şirketlerinin amacının bu hamleyle 2016 sonunda 1 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi. Hedef Gıda, Mika Tur'u 57,5 milyon liraya satmıştı. 


DAĞITIMDA ÖNEMLİ ŞİRKETLERDEN


Siirtli Ali Kara’nın başında bulunduğu Hedef Gıda, yerli yabancı ünlü pek çok hızlı tüketim ürünün dağıtımını yapıyor. Şirketin dağıtımcılığını yaptığı şirketlerin başında Dimes, Tariş, Yudum, P&G, Nivea, Milupa gibi büyük isimler geliyor. Oruçoğlu Yağ’ın eski sahipleri ise aynı zamanda Türkiye’nin ilk termal otelini hizmete açmıştı.



Afyon Haber


Geri Dön