25 / 04 / 2024

OSB'ler 250 bin kişiye iş imkânı sağlayacak!

OSB'ler 250 bin kişiye iş imkânı sağlayacak!

Sanayicilere OSB'lerde parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili süre 2 yıl daha uzatıldı. 6 bin 258 parselin yatırımcılara bedelsiz tahsis edilmesi sağlanacak. Yeni kurulacak OSB'ler 250 bin kişiye iş imkânı sağlayacak...





Sanayicilere OSB'lerde parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili süre 2 yıl daha uzatıldı. 6 bin 258 parselin yatırımcılara bedelsiz tahsis edilmesi sağlanacak. Yeni kurulacak OSB'ler 250 bin kişiye iş imkânı sağlayacak.


Sanayicilere Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılı Nisan ayında başlanan ve 2013 Nisan ayında son bulan süre, Bakanlar Kurulu Kararı ile 2 yıl daha uzatıldı. Uygulama ile boş olan 6 bin 258 parselin yatırımcılara bedelsiz olarak tahsis edilmesi sağlanacak. Yeni parsel tahsis edilen OSB'de 250 bin kişiye iş imkanı doğacak. Doğu ve Güneydoğu illerindeki 39 OSB'deki bin 393 parselde ise 57 bin kişiye istihdam sağlanacak.


YATIRIMCIYA 6 BİN 258 PARSEL


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Şimdi Bakanlar Kurulu'ndan aldığımız yetki ile OSB'lerdeki bedelsiz arsa tahsisi uygulamasını 2 yıl daha uzatıyoruz. Teşvik uygulamasının süresinin uzatılması ile ikinci 2 yıllık süre içerisinde teşvik kapsamındaki il ve ilçelerde faaliyette olan 196 Organize Sanayi Bölgesinde boş olan 6 bin 258 adet parsel yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilebilir durumda' dedi. Bu parsellerin yatırımcılar için son derece cazip olduğunu ifade eden Ergün, tahsisi gerçekleşecek bu parsellerin tümünde üretime geçilmesi halinde yaklaşık 250 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağını söyledi. Ergün bu sayede sağlanacak üretim ve istihdam artışı ile bölgeler arası gelir dağılımının da daha dengeli hale geleceğini ifade etti.


Rekabette avantaj sağlıyor


Bakan Nihat Ergün, 'Şimdi 196 OSB'deki bedelsiz arsa uygulamasına, bu bölgelerde yatırım yapmak isteyen tüm sanayicilerimiz, yatırımcılarımız başvuru yapabilir. Rekabet gücü açısından yatırımcılara büyük avantajlar sağlayan OSB'lere yönelik teşvik ve desteklerimiz devam edecek. Bugün itibariyle ülkemizdeki Organize Sanayi Bölgelerinde yaklaşık bir milyon 315 bin kişiye istihdam sağlanmakta olup, OSB'lerdeki boş parsellerde de üretime geçilmesiyle birlikte bu sayının 2 milyon kişiye ulaşmasını bekliyoruz' dedi.



Yenişafak Gazetesi


Geri Dön