24 / 04 / 2024

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin önü açılıyor!

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin önü açılıyor!

Yatırımın önünü açmak için atağa kalkan Sanayi Bakanlığı bölgelere göre teşvik uygulamasından sonra şimdi de Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) bedelsiz arsa tahsisinin önünü açıyor



Bölgelere göre değişen oranlarda arazi tahsisi yapmaya hazırlanan Bakanlık yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda indirim gerçekleştirecek. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Mevcut OSB'lerde bulunan tahsisi yapılmamış yaklaşık 11 bin 500 parseli, yatırım ve istihdamı artırmak amacıyla kullanabileceğiz. Uygulama sonucunda 10 bin civarında yatırımın gerçekleşmesini bekliyoruz. Bir yatırımın ortalama 3 milyon lira değerinde olduğunu ve 40 kişilik istihdam oluşturduğunu düşünürsek, uygulama sonucunda 400 bin kişiye istihdam sağlayacak olan yatırımların toplam değeri 30 milyar liraya ulaşacak. Bu da milli gelire 100 milyar lira civarında bir ilave anlamına gelecek" diye konuştu.

Az gelişmiş bölgeye daha çok yer tahsisi

Sanayi Bakanı Ergün, "Birinci bölgedeki il ve ilçelerden sosyo-ekonomik gelişmişlik endeks değeri 1 ve altında olan il ve ilçelere yüzde 50, ikinci bölgedeki illerin merkez ilçelerinde yüzde 50, ilçelerinde yüzde 60, üçüncü bölgedeki illerin merkez ilçelerinde yüzde 70, ilçelerinde yüzde 90, dördüncü bölgedeki il ve ilçelerde ise bedelsiz arsa tahsis edilecek. Türkiye, 2023'te yıllık 500 milyar dolar ihracat yapmayı ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyor" diye konuştu.
Sabah


Geri Dön