18 / 04 / 2024

OSB'nin tamamına doğalgaz dağıtımı 2014'te başlayacak!

OSB'nin tamamına doğalgaz dağıtımı 2014'te başlayacak!

Niğde OSB'de; yatırımcılar bu programda yer alan vergi indirimi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteğinden yararlanabiliyor...



Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Niğde-Bor Karayolu'nun 7'nci km'sindedir. Nevşehir Hava Limanı'na 90 km, Kayseri Hava Limanı'na 135 km, Mersin Limanı'na 180 km, E-90 Karayolu'na 40 km, Kemerhisar-Pozantı Otoyolu'na 10 km mesafede olup, demiryolu şehir merkezinden geçiyor. Niğde-Nevşehir, Niğde-Kayseri karayolları duble yol, Niğde-Mersin karayolu otoyoldur. Bu nedenle ulaşım problemi yaşanmıyor. Bölgede 83 sanayi tesisi toplam 3 bin 850 çalışanı ile faaliyetini sürdürüyor. Ayrıca dokuz tesis inşaat aşamasında, 12 tesis proje aşamasında olup, dokuz parselin henüz tahsisi yapılmadı. Faaliyetteki tesislerden 23'ü tekstil, 14'ü gıda, 15'ü mobilya-ağaç işleri, yedisi plastik, altısı makine-tarım ve 17'si diğer sektörlerde üretim yapıyor. 

Bölgesel ve sektörel teşvik programında 5'inci Bölge olarak yer alan Niğde ve Niğde OSB'de; yatırımcılar bu programda yer alan vergi indirimi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteğinden yararlanabiliyor. Niğde OSB'de vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteğinde 6'ncı Bölge teşvikleri uygulanıyor. 

Niğde OSB, 2003 yılında sanayicilerin yönetimine geçti. Enerji nakil hattı ve bölge içi elektrik şebekesi 1990 yılından; bölge içi yollar, içme ve kullanma suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi 1992 yılından beri sanayicilere hizmet veriyor.

Aynı zamanda bölgemizin; sanayicilerin, kurum ve kuruluşların kullanımına açık olan donanımlı konferans salonu ve toplantı salonları var. Bölgenin güvenliği ise içinde bulunan Polis Karakolu, asayiş noktası ve özel güvenlik şirketleri tarafından sağlanıyor. Sanayicilerimizin hızlı ve sürekli hizmet alabilmesi için; Çıraklık Eğitim Merkezi binası KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne, Sağlık Merkezi binası Niğde Gümrük Müdürlüğü'ne 10 yıl süre ile tahsis edildi. Bölge arazisi içinde ve çevresinde Anadolu Tekstil Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Niğde Fen Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Faik Şahenk Anadolu Tşknik Meslek Lisesi, bölgeye 7 km uzaklıkta iki endüstri meslek lisesi ve teknik lise mevcut. 800 m uzaklıkta ilköğretim okulu, 1 km uzaklıkta kolej (lise, ilköğretim, anaokulu) var. Bölge içinde alışveriş merkezi ve eğlence merkezi bulunuyor. Kampus alanı bölge arazisi karşısında yer alan Niğde Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan fakülte ve meslek yüksekokullarında eğitim almış ve alanlarında başarılı olmuş öğrenciler ve meslek lisesi mezunları sayesinde kalifiye eleman sorunu da yaşanmıyor. 

Niğde'yi ve Bor ilçesini besleyen doğalgaz ana istasyonu (RMS-A) bölge içinde. Bölgemizde talep eden firmalara doğalgaz kullanımları sağlanırken, bölgenin tamamını besleyebilecek kapasiteli MSB istasyonları hazır hale getirildi, bölgenin tamamına doğalgaz dağıtılması için projeler hazırlatıldı. 2014 yılında dağıtım çalışmalarına başlanacak. 2013 yılında da arsa satış fiyatları yükseltilmedi. Fiyatlar parselin konumu ve özelliklerine göre 7.50 ila 25 Tl/m2 arsasında değişiyor. Yasal muafiyet ve indirimler yanında Niğde OSB Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan resmi yazı ve belgeler, izin ve ruhsat işlemleri (yapı ruhsatı, yapı kullanma izni, işyeri açma izni, SM ve GSM ruhsatları) ve diğer hizmetler için sanayicilerden hiçbir harç ve ücret alınmıyor. Bölge sanayicilerinin daha uygun fiyatlarda ve kaliteli elektrik kullanmalarını sağlamak amacıyla OSB sınırları içindeki Niğde OSB TM'ne bağlantı yapılarak, 'TEİAŞ'a bağlı iletim abonesi' olundu. Bu sayede Haziran 2013 itibarıyla elektrik faturalarında yüzde 11 ila 13 arasında değişen indirim gerçekleşti. 



Dünya Bölge


Geri Dön