23 / 04 / 2024

Osman Ağca: Bankalar BDDK ile müşterilerin arasında kaldı!

Osman Ağca: Bankalar BDDK ile müşterilerin arasında kaldı!

17-18 Mayıs 2011 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı 'nda gerçekleşen 11. Gayrimenkul Zirvesi ve İSTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, bu yıl da sektör profesyonellerini İstanbul 'da buluşturdu



17-18 Mayıs 2011 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı 'nda gerçekleşen 11. Gayrimenkul Zirvesi ve İSTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, bu yıl da sektör profesyonellerini İstanbul 'da buluşturdu. Gayrimenkul Zirvesi 'nde konut sektörünü değerlendiren Yorum İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ağca, BDDK 'nın konut kredilerinde 1 Ocak 2011 tarihinden geçerli olmak üzere getirdiği yüzde 25 peşinat zorunluluğuna ilişkin yasanın yansımalarına dikkat çekti.
Konut kredisinin tamamının finanse edilmesine yönelik tüketiciye vermek istedikleri destekler konusunda bankaların Bankacılık Denetleme Kurumu (BDDK) ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Ağca, BDDK 'nın bankalara karşı daha esnek olması gerektiğini ifade etti. Ağca ayrıca, uzun vadeli kentsel dönüşüm projelerinin farklı fonlarla kredilendirilerek devlet desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.
3 yıl aidat yok
Öte yandan 11. Gayrimenkul Zirvesi , Yorum İnşaat ve Turkmall 'ın zirve ve fuar kapsamında ziyaretçilere özel indirim fırsatları na da sahne oldu. Yapılan uygulama ile Yorum İstanbul 'dan ev almak isteyenlere sıfır peşinat ve vade farkı ile ev alma fırsatı sunul urken bu özel in dirim olanağından yararlananlar ayrıca 2015 yılına kadar, 3 yıl aidat ödemeyecek.


Geri Dön