18 / 04 / 2024

Osman Arı: Taşkent'in kaderi yeni projelerle değişecek!

Osman Arı: Taşkent'in kaderi yeni projelerle değişecek!

Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, hazırladıkları çılgın projeler ile Taşkent'in kaderini değiştireceklerini ifade etti. Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, Taşkent ilçesi için hazırladıkları çılgın projeleri anlattı.



Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, Taşkent ilçesi için hazırladıkları çılgın projeleri anlattı.'Bu coğrafyalardan bir gönül adamı çıktı. 

Bizler Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile ne kadar övünsek azdır. Hem bizler hem de bölgemiz kendisiyle gurur duyuyor. Başbakanımız, ülkesi için çok fazla çalışan bir gönül adamı. Konyalılar böyle büyük değere sahip çıkmalıdır. Çünkü hem Konya'mızın hem de ülkemizin Ahmet Davutoğlu'na ihtiyacı var. Çok çalışmamız gerekiyor. Çünkü memleketimizin buna ihtiyacı var.'dedi. 


'TAŞKENT'E ÇILGIN PROJELER 


ARI: 'Taşkent'e görüntü yani görsel anlamda sıkıntılar var. Bunun için Taşkent'e kentsel bir uygulama planı yaptık. 

Taşkent'in merkezinde 5 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm planlarını uyguluyoruz. Ayrıca eskimeye yüz tutmuş binaları yıkacağız ve bunların yerine üç katlı olmak üzere çağdaş, yaşanılabilir yeni binalar inşa edeceğiz. Göze hitap edecek otantik bir ana cadde yapacağız. İnsanlar Başbakanın memleketine geldikleri zaman hemen Taşkent'in girişinde bir Taşkent Meydanı ile karşılaşacaklar. Yapacağımız o şehir meydanında ise insanlar istediği her şeyi orada bulabilecek. Her gelen vatandaş aracını park edip alışverişini de yapacak yemeğini de yiyecek. Geçmişte öğrencilerimiz için başlatılan bir okul ve yurt çalışması vardı. 

Bizler de bu çalışmayı daha da hızlandırdık. 

Bu konu ile ilgili olarak da TOKİ've bir teklif sunduk. Bir aksilik olmazsa bu yıl kampüs oluşturacak şekilde bir temel atmayı planlıyoruz. Bunun yanında bir gençlik kampı yapma projemiz var. Bu gençlik kampında ise kır restorant ve kır kahvesi yer alacak.'ifadelerini kullandı. 


'EKSİKLİĞİ HİSSEDİLEN NE VARSA HEPSİ YAPILACAKTIR' 


TAŞKENT Belediye Başkanı Osman Ari: 'Taşkent'e geçmiş dönemde başlatılan ve tekrar bizim dönemimizde ihaleye çıkan TOKİ'nin 108 dairelik bir uygulaması var. 

İnşaatı devam ediyor. Yine inşaatı devam eden bir Kültür Merkezi var. Durumu pekiyi olmayan bir otelimiz vardı. Bu otel ise dört yıldızlı bir otel halini alacak. Ayrıca ilçemizin merkezine 120 kişilik bir kız vurdu yapılacak. Balcılar mahallemize ise gençlerin sosyal aktivitelerde bulunabileceği güzel bir cadde yapacağız. Kapalı spor çalışmamız var. Mahallelerimizde ve köylerimizde eksikliği hissedilen ne varsa hepsi yapılacaktır. Çalışmalarımız ile Taşkent'in kaderini değiştireceğiz.' seklinde konuştu. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön