26 / 04 / 2024

Osman Çakır kimdir?

Osman Çakır kimdir?

Erzurum İspir Belediye Başkanı Osman Çakır kimdir? Osman Çakır, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Osman Çakır, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Osman Çakır...



Osman Çakır kimdir?

Osman Çakır,  1958 yılında Duruköy’de doğdu. İlkokulu köyde okudu. Ortaöğrenimini  İspir Lisesi’nde tamamladı. Ticarete atıldı. Çeşitli dallarda ticari faaliyetlerde bulundu. Zamanla işlerini genişleterek 1996 yılında Çakıroğlu Limited Şirketi’ni kurdu. Hastane Yapma ve Yaşatma Derneği'nin kurulmasında aktif görev aldı. 


1994 seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden Meclis Üyesi seçildi. Aynı dönem içerisinde Belediye Başkan Vekilliği yaptı.


1997 yılında İspiri Kalkındırma Güzelleştirme ve Tanıtma Derneği’nin kurulmasında Kurucu Başkan olarak görev aldı. İki yıl süreyle de Başkanlık görevini yürüttü.


1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nden İspir Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimi çok az bir farkla kaybetti.


2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İspir Teşkilatını kurarak 2004 yerel seçimlerine kadar İlçe Başkanlığını sürdürdü. Adalet ve Kalkınma Partisi İl ve İlçe Teşkilatlarının ve halkın istemesine rağmen, il ve ilçe başkanlarının yerel seçimlerde aday olamayacakları ilke kararına uyarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Belediye Başkan Adayı gösterilemedi.


Halkın yoğun isteği üzerine 2004 yerel seçimlerinde Bağımsız Aday olarak seçimlere girdi. Halkın teveccühü ile seçimleri farkla kazandı. Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep AKDAĞ, milletvekilimiz ve İl Teşkilatının isteği ile Adalet ve Kalkınma Partisi'ne alındı.


2009 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Belediye Başkan Adayı gösterilerek ikinci kez Belediye Başkanlığına seçildi. Belediye Başkanlık görevini beş yıl süreyle başarıyla yürüttü. 


30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ikinci defa aday gösterilerek üstüste 3'üncü kez Belediye Başkanı seçildi.


Osman Çakır evli ve dört çocuk babasıdır.


İletişim bilgileri:

Yukarı Mahalle

25 Şubat Caddesi

Yeni Belediye Sarayı

Pk.25900 / İspir - ERZURUM


Belediye Operatörü     (442)  4513092

Fax   (442)  4513406




Geri Dön