23 / 04 / 2024

Osman Cem Çankaya: Şimdi konut almanın zamanı!

Osman Cem Çankaya: Şimdi konut almanın zamanı!

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, konut sektöründe ki hareketliliği değerlendirdi. Çankaya, ''Şu an kampanyaların da etkisiyle konut almak için en uygun zaman'' diye konuştu.



Son dönemde birbiri ardına sunulan konut kampanyalarının alıcıyı harekete geçirmesiyle satış ofisleri görülmemiş kalabalık yaşarken, ekonomi de inşaattaki bu hareketten nasibini alıyor.


Türk inşaat sektörünün 2016’yı yüzde 6’lık büyümeyle kapattığını anımsatan YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, bu yıla da aynı heyecanla başlayan sektördeki hareketliliğin en önemli sebeplerinden birinin hayata geçirilen bol seçenekli ödeme kampanyaları olduğunu ifade etti.


-“Konut almak için en uygun zaman”

Kampanyalar sayesinde alıcıların konut için belirledikleri bütçeleri, daha donanımlı projelere kaydırma olanağı yakaladığını bildiren Osman Cem Çankaya, şunları söyledi:

“Piyasalardaki dalgalanmalar karşısında sağlam duran inşaat sektörü, ekonomiye de umut verdi. Türk ekonomisinin durgunlaştığı bir dönemde inşaat sektörünün büyümesini sürdürmesi çok önemli. Özellikle başlatılan konut kampanyalarının bu konudaki etkisi çok büyük. Alımı artıran kampanyalar ekonomide de sürekli bir hareketlilik yaşanmasını sağlıyor. Kampanyalar marka projelerde daha uygun koşullarda konut almayı sağladı. Biz de Nefis Çankaya Evleri ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Koordinat Çayyolu projelerimizde çok özel ödeme alternatiflerine imza atıyoruz. İki projemizde de alıcılarımızın kira öder gibi ev sahibi olmalarının önünü açtık. Şu an kampanyaların da etkisiyle konut almak için en uygun zaman olduğunu söylemek mümkün.”


-Satış ofislerine ziyaretçi akını

Osman Cem Çankaya, kampanyaların da etkisiyle satış ofislerine ciddi bir akın olduğunun altını çizerek, satış ivmelerinin de oldukça arttığı ifade etti.

Ümitköy’de Emlak Konut GYO işbirliği ile hayata geçirdikleri Koordinat Çayyolu projesinde yüzde 5 peşinatla 240 ay yüzde 0,79 faiz; 120 ay 0,45 faiz ve 60 ay 0 faiz kampanyasının da 31 Mart’a kadar devam edeceğini anımsatan Osman Cem Çankaya, “Bir diğer projemiz olan Nefis Çankaya Evleri’nde de konut alıcısına ‘nefis’ fırsatlar sunuyoruz. Başladığımız günden bu yana Nefis Çankaya Evleri, Ankaralılar’ın en fazla ilgi gösterdiği konut projelerinden biri oldu. Biz de YP İnşaat olarak hem bu ilgiye teşekkür etmek, hem de ekonomideki canlılığa bir katkımızın daha olması için güzel koşullara sahip bir kampanya başlattık. Kentin merkezinde, doğanın içinde bir yaşama, uygun ödeme koşullarıyla ulaşma fikri alıcılarımızın çok hoşuna gitti. Nefis Çankaya Evleri projesinde dileyenler peşinatsız 36 ay, yüzde 0 faiz; dileyenler 60 ay, yüzde 0,39 faiz ya da 120 ay, yüzde 0,59 faizle ev sahibi olabiliyor. Üstelik bu yılın ikinci yarısında evlerine kavuşacaklar” dedi.


Geri Dön