24 / 04 / 2024

Osman Nuri Bakırcı'ya yeni dava!

Osman Nuri Bakırcı'ya yeni dava!

Yapımı tamamlanması gereken 2 bin kadar konutu bulunan Osman Nuri Bakırcı hakkında 46 yıldan 161 yıla varan sürelerde hapis istemi ile bir dava daha açıldı. Bakırcı, projede olmayan daireleri satmakla suçlandı...




Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı hakkında, projede olmayan bir dairenin satışını yaptığı gerekçesi ile dava açılmıştı.  Bakırköy 14 Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın 2. duruşması 27 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecekti.


Yapımı tamamlanması gereken 2 bin kadar konutu bulunan Osman Nuri Bakırcı hakkında 46 yıldan 161 yıla varan sürelerde hapis istemi ile bir dava daha açıldı. Bakırcı, projede olmayan daireleri satmakla suçlandı.


İddianamede suçlanan Osman Nuri Bakırcı için ‘dolandırıcılık suçu işledi’ değerlendirmesi yapıldı. “Tacir ve Şirket Yöneticileri ile Kooperatif  Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” suçu ile hazırlanan iddianamede Bakırcı için istenen ceza 2 yıldan 7 yıla kadar. Ancak aynı cezanın 23 ayrı kişi için istenmesi nedeni ile Bakırcı 46 yıldan 161 yıla varan sürelerde yargılanacak. Duruşma 26 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. 


Osmanlı İnşaat projelerinde son durum ne?


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön