28 / 03 / 2024

Osman Nuri Dilek: Karşıyaka Devlet Hastanesi arsasını takas edebiliriz!

Osman Nuri Dilek: Karşıyaka Devlet Hastanesi arsasını takas edebiliriz!

Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkılması planlanan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin arsasını, Karşıyaka Belediyesi'nin vereceği bir arsa ile takas etmek istediklerini söyledi.




Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkılması planlanan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin arsasını, Karşıyaka Belediyesi'nin vereceği bir arsa ile takas etmek istediklerini söyledi. Karşıyaka'ya daha geniş bir arsa üzerinde 150 yataklı modern bir hastane kurmak istediklerini belirten Dilek, "Hastanemizin bulunduğu 7 dönümlük arazi çok değerli. Belediye bize yola yakın, hastaların kolay ulaşacabileceği bir yerde 20 dönüm arazi verirse, iki arsayı takas edebiliriz" dedi.


Depreme dayanıksız

1970'de inşa edilen Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yapılan testlerde deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ortaya çıkmıştı. 

Bunun üzerine hastanenin bağlı olduğu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği yöneticileri, 150 yataklı yeni bir hastane yapmak için yer arayışına girdi. Ancak Karşıyaka bölgesinde kamuya ait boş bir arsa bulunamadı. Sekreterlik bunun üzerine bir kaç ay önce Karşıyaka Belediyesi'nden boş arsa talebinde bulundu. 

Belediyeden şu ana kadar bir yanıt almadıklarını belirten Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, "Biz daha geniş bir alana 150 yataklı bir hastane inşa etmek istiyoruz. Belediye ile 7 dönümlük arazimizi, başka bir bölgedeki 20 dönümlük arazileri ile takas edebiliriz. Bu düşüncemizi Yeni Asır aracılığı ile ilk defa açıklıyorum" dedi. 


Binlerce hasta mağdur oluyor

Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli'nin yanı sıra Menemen, Foça, Aliağa, Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerine de hizmet veren Karşıyaka Devlet Hastanesi adeta dökülüyor. Koğuş sistemi odaların yer aldığı hastane ihtiyaca yanıt veremediği için, bölgede yaşayan binlerce insan, başka hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Hastanenin arsası, hayırsever Fatma Neşe Kaya tarafından bağışlanmıştı. 



Yeni Asır


Geri Dön