20 / 04 / 2024

Osman Ünal: İzmirliler projeleri sahiplenmeli!

Osman Ünal: İzmirliler projeleri sahiplenmeli!

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal, EXPO 2020 adayı olan ve 2'nci turda elenerek yarışı kaybeden İzmir'in, yeni bir yol haritası çizmesi gerektiğini söyledi.




Türkiye Kalite Derneği (KalDer)  İzmir  Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal, EXPO 2020 adayı olan ve 2'nci turda elenerek yarışı kaybeden İzmir'in, yeni bir yol haritası çizmesi gerektiğini söyledi. Başarının ancak kent vizyonu ve stratejisinin vatandaşa doğru tanıtılmasıyla elde edilebileceğini söyleyen Ünal, turizm sektöründe rekabet koşullarının değiştiğini belirtti. Ülkelerden çok, kentlerin hatta bölgelerin birbirleriyle yarıştığını söyleyen Ünal, "Kent tanıtımında en önemli paydaş, o kentin vatandaşlarıdır. EXPO gibi organizasyonlarda, halkın projeyi sahiplenmesi şart. Kamu kuruluşları, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra halk bu sürecin içinde olmalı. Tek cümleyle, kentin kurumsal starejisini öğretmeli, kentin vizyonunu anlatmalı ve halkın bu düşünceyi benimsemesini sağlamalıyız" dedi.


Eğitim kimliği

Ünal, "Türkiye ve dünyanın dört bir yanından İzmir'e okumaya gelen öğrencilerin, İzmir'de mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşadıklarını ve öğretim hayatlarını başarıyla devam ettirdiklerini görüyoruz. İzmir sosyal ve kültürel olanakları gereği farklı kültürleri kendi içinde kaynaştırarak farkındalık yaratan bir şehir. İzmir ile çevresindeki üniversiteler ve meslek yüksekokulları farklı illerden ve ülkelerden öğrencilerin okuduğu, akademik yapıya sahip üniversiteler. Buradan yola çıkarak İzmir'in eğitim kenti kimliğini ön plana çıkarmalıyız" diye konuştu.


Yeni Asır




Geri Dön