26 / 04 / 2024

Osmancık Belediyesi'nden sel baskınlarına çözüm!

Osmancık Belediyesi'nden sel baskınlarına çözüm!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, sel baskınlarına yönelik alt yapı çalışmalarına başladıklarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi...






Başkan Karataş, sel baskınlarına yönelik alt yapı çalışmalarına başladıklarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. 



Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, makamında düzenlediği basm toplantısında belediyenin faaliyetlerini ve ilçenin geleceğine yönelik önemli projeleri değerlendirdi Osmancık Belediye Başkam Hamza Karataş, düzenlediği basm toplantısında ilçede yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileri ve haber ajanslarının ilçe muhabirleri ile bir araya geldi Osmancık Belediye Başkam Hamza Karataş ilçede etkili olan sağanak yağışlarda son yılların en büyük yağış miktannın kaydedildiğini belirterek önemli derecede sel ve su baskınlarının yaşandığım ifade etti. Dere yataklanndaki yapılaşmanın ilçeyi tehdit eder boyuta geldiğini kaydeden Karataş, sel baskınlarına yönelik alt yapı çalışmalarına başladıklarım, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. 


Karataş; "Sel baskınlarına gerçek anlamda köklü çözüm olacak bu proje şehir dışına açılacak büyük bir kanalla sel sularının tahliye edilmesini amaçlıyor, fiilim Çayı ve Doğudereden gelen sel, yapılacak kanalla Dereboğazı Çayı üzerinden Kızılırmak'a sevk edilecek. Bu projede de sona gelindi. Önümüzdeki ay ihale edilmesi hedefleniyor. İnşallah bu proje ile ilçemiz sel baskınlarından sonsuza dek kurtulacak" diye konuştu. 

İlçe merkezinde geniş bir alanın riskli alan ilan edildiğini hatırlatan Karataş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kentsel dönüşüm yapma yetkisini aldıklarım belirtti. 


BAŞKAN KARATAŞ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ 



Osmancık Belediye Başkam Hamza Karataş, düzenlediği basın toplantısında ilçede yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileri ve haber ajanslarının ilçe muhabirleri ile bir araya geldi.



Türkiye Gazetesi 




Geri Dön