29 / 03 / 2024

Osmancık Kalesi restore edilerek turizme kazandırılacak!

Osmancık Kalesi restore edilerek turizme kazandırılacak!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Kalesi Restorasyon Projesi, Dereboğazı Göleti İçmesuyu Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi gibi konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Osmancık Kalesi turizme kazandırılacak...



Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, belediyenin faaliyetlerini ve ilçenin geleceğini değerlendirdi.


Gerçekleştirilen faaliyetler ve devam eden projelerle değerlendirmelerde bulunan Karataş, asfalt çalışmaları, sel ve su baskınlarına yönelik tedbir çalışmaları, Osmancık Kalesi Restorasyon Projesi, Dereboğazı Göleti İçmesuyu Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi gibi konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 


Belediye Başkanı Karataş ilçede etkili olan sağanak yağışlarda son yılların en büyük yağış miktarının kaydedildiğini belirterek önemli derecede sel ve su baskınlarının yaşandığını ifade etti. Karataş. Dere yataklarmdaki yapılaşmanın ilçeyi tehdit eder boyuta geldiğini kaydeden Karataş, sel baskınlarına yönelik alt yapı çalışmalarına başladıklarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. 


Ankara programı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile de temaslarda bulunduğunu kaydeden Başkan Karataş, Osmancık Kalesinin restore edilerek turizme kazandırılacağını ifade etti. Karataş; "Osmancık Kalesinin restorasyon projesinde ihale öncesi güncellemeler yapılarak ihaleye makamında düzenlediği basın toplantısında ine yönelik önemli projeleri değerlendirdi. 

hazır hale getirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığına da gerekli destekler için başvuruda bulunduk. 


Önümüzdeki ay projeyi ihaleye çıkarmayı hedefliyoruz. 

Restorasyon projesi kaleye çıkış güzergahlarının düzenlenmesi, kalenin aydınlatılması, seyir teraslarının yapılması ve tarihi surların onarılmasını içeriyor. Bu proje tamamlandığında ilçemizin en önemli eserlerinden birisini turizme kazandırmış olacağız."ifadeleı ini kullandı. 


Anayurt 





Geri Dön