29 / 03 / 2024

Osmancık'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Osmancık'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Osmancık'ta riskli alan ilan edilen 10 mahallede kentsel dönüşüm yapılması için hazırlanacak yeni imar planı ve kentsel dönüşüm projesinin ihalesi tamamlandı. Proje 160 hektarı kapsıyor.



Osmancık'ta riskli alan ilan edilen 10 mahallede kentsel dönüşüm yapılması için hazırlanacak yeni imar planı ve kentsel dönüşüm projesinin ihalesi tamamlandı. 


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede kapsamlı bir kentsel dönüşüme hazırlandıklarını belirterek yeni imar planı ve kentsel dönüşüm projesinin ihalesinin tamamlandığını söyledi. 


Kentsel dönüşüm çalışması sonucunda inşa edilecek yaşam alanları ile Osmancık'ın modern bir kente dönüştürüleceğini kaydeden Başkan Karataş "Riskli alan dönüşümü yapacağımız bölge Yeni. 

Hıdırık, Yazı, Ulucami, Kızılırmak, Cumhuriyet, Gemici. Çay; Güney ve Yeşilçatma Mahallesi sınırları içerisinde kalan yaklaşık 160 hektarlık bir alan. Bu alan Osmancık'ın en eski yerleşim bölgesi olduğundan şehir standartlarını taşımayan alt yapısı yetersiz bir bölge olmakla birlikte çoğunlukla afet riski taşıyan yapılara sahip bir yerleşim alanı. 


Kentsel dönüşümle bu bölge, zemin durumu ve üzerindeki sağlıksız yapılaşmadan kaynaklanan risklerden arındırılacak. Alan içerisinde güvenlik açısından sıkıntı yaratan, afet riski taşıyan, herhangi bir mühendislik hizmeti almadan yapılaşmış, ekonomik ömrünü tamamlamış yapılar bertaraf edilerek altyapısı ve sosyal donatısı tamamlanmış, sağlıklı, güvenilir kentsel yaşam alanları inşa edilecek" dedi. 

Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hazırlayacak firma ile bir hafta içerisinde sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılacağını kaydeden Hamza Karataş, kentin imar planının da günümüz standartlarına göre yeniden düzenleneceğini sözlerine ekledi.

 

Çorum Haber



Geri Dön