19 / 04 / 2024

Osmangazi Belediyesi, 5 yılda 1166 proje hayata geçirdi!

Osmangazi Belediyesi, 5 yılda 1166 proje hayata geçirdi!

Osmangazi Belediyesi, 5 yılda hayata geçirdiği 1166 proje ile Türkiye'de örnek bir belediyecilik sergiledi. '5 Yılda 5 Otopark', '3 Kapalı Pazar Alanı' sözü veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hedeflerini ikiye katladı...



Osmangazi Belediyesi, 5 yılda hayata geçirdiği 1166 proje ile Türkiye'de örnek bir belediyecilik sergiledi. 


Göreve geldiği tarihte '5 Yılda 5 Otopark', '3 Kapalı Pazar Alanı' sözü veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hedeflerini ikiye katladı. Dündar, 5 yılda 10 otopark, 7 Pazar alanı ve yaşam merkezi ile spordan sağlığa, eğitimden kültür sanat ve tarihi mirasa sayısız eseri hayata geçirmenin gıırııru ile 2014 yılını karşılıyor. Fonksiyonel, ihtiyaca cevap veren, estetiği ve mimarisi ile fark yaratan bir çok hizmeti hayata geçiren Osmangazi Belediyesi'nin en büyük hacimli ve ödüllü projesi Çarşamba PazarPark, otopark, yaşam alanı ve pazar alanı olarak mimarlara özgürlük sunan bir formda inşa edilerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül aldı. 


Çarşamba PazarPark'ın yanı sıra ÇiftehavuzlarFatih, Akpınar, Uluyol, Selimiye-İntizam otoparkları ile Osmangazi'deki trafik yükünü rahatlatan Osmangazi Belediyesi, Yapımı planlanan Mollafenari, Aktarhüssam, Selimiye İntizam, Uluyol, Mollafenari, Kirazlı ve Ebu İshak otoparkları ile de ilçedeki park sorununu büyük ölçüde çözecek. 


Çiftehavuzlar-Fatih Yaşam Merkezi ve Akpınar Yaşam Merkezi, farklı mimarisi ve akustik tavanı ile otopark ve pazar alanı olmasının yanı sıra, konser ve çeşitli etkinliklerin de yeni adresi oldu. Çarşamba PazarPark, Çiftehavuzlar-Fatih ve Akpınar Yaşam Merkezleri'nin yanı sıra Soğanlı Kapalı Pazar Alanı, Emek Pazar Alanı, Doğanevler Pazar Alanı, Hamitler Pazar Alanı, Osmangazi'de esnaf ve vatandaşın konforlu alışverişin keyfini yaşadıkları merkezler oldu. 


TARİH OSMANGAZİ'DE YAŞIYOR 


Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın ayağa kaldırılıp yaşatılması konusunda da örnek çalışmalara imza attı. 145 tarihi eseri Osmangazi'ye kazandıran Başkan Mustafa Dündar, tarihi bölgeyi korumak ve turizmi canlandırmak için de yoğun çalışmalar yürüttü. Sümbüllü Bahçe Konağı, Sürüştü Konağı, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde yapılan restorasyonla, Bursa'nın ziynetleri gün yüzüne çıkartıldı. Ulu Çarşı, Nilüfer Köylü Pazarı, Yorgancılar Çarşısı ve tarihi çarşılar, yapılan restorasyon çalışmaları ile yeniden canlanarak geleneksel alışverişin modern yüzü oldu. 


Osmangazi Belediyesi Tarihi Bölgeyi canlandırmak, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu Bursa'ya en büyük kültür hizmetini sunmak amacı ile 'Panorama Bursa 1326' tarih müzesi çalışmalarına başladı. Kamberler Tarih Parkı içerisine yapılacak Müze için yoğun kamulaştırmalar yapan Osmangazi Belediyesi, Panoramik müze ile Osmanlı'nın kuruluş gününü resmedecek. 

Balmumu heykellerin, minyatürlerin, dönemin düşünürlerinin sözlerinin ve Bursa'nın fethinin üç boyutlu resimlerle anlatılacağı müze, dünyanın ikinci tam panoramik müzesi olacak. 


ABD'deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirilmiş kriterler çerçevesinde, Yeşil Bina formunda yapılacak olan 'Panorama Bursa 1326', Bursa'da kültür turizmini canlandırırken, aynı zamanda öğrenciler için tarihimizi öğrenebilecekleri bir eğitim merkezi de olacak. Osmangazi Belediyesi, 5 yıllık sürede mahallelere nefes aldıracak geniş meydan ve parkları da hizmete soktu. Geçen 5 yılda 118 park ve meydanı Osmangazi'ye kazandıran Osmangazi Belediyesi, 235 bin 25 metrekare yeşil alan ile Bursa'nın yeşiline can verdi. Bağlarbaşı Meydanı, Küçükbalıklı Meydanı, O vaakça Meydanı, Kemerçeşme Meydanı, Kirazlı Meydanı, Demirtaş Meydanı, Selamet Ay gören Camii Meydanı, İnkaya Çınarı Meydanı, Emek Meydanı, Zekai Giimüşdiş Meydanı, Yeşilova Meydanı, Koğukçınar Ulufeli Camii Meydanı,Mollafenari Meydanı ve Doğanevler Meydanı ile yalnızca Osmangazi'nin değil Bursa'nın çehresini değiştirdi. 


HAYALDİ GERÇEK OLDU: 1 MİLYON FİDAN 


Asırlar boyu adı yeşil ile birlikte anılan Bursa'nın, son yıllarda griye dönen rengini yeniden yeşile çevirmek için harekete geçen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, göreve geldiğinde vaat ettiği 1 milyon fidan sözünü de gerçekleştirdi. 'Yeniden Yeşil Bursa, Yeniden Yeşil Osmangazi' ideali ile başlatılan ve Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürütülen kampanya çerçevesinde, Osmangazi'de 1 milyon fidan toprakla buluşturuldu. 


Osmangazi Belediyesi'nin en önemli yatırımlarından biri de, hiç şüphesiz kentsel dönüşüm planları oldu. Türkiye'de master plan yapan ilk belediye olan Osmangazi Belediyesi, şehrin geleceğini şansa bırakmamak, Osmangazi'ye 30 yıllık vizyon belirlemek ve kentsel dönüşümü top yekûn yürütmek için Şehircilik Akademisi'ni kurdu. 


Mimarlar, Şehir Plancıları, Mühendisler ve uzmanlardan oluşan kadrosu ile Şehircilik Akademisi, daha yaşanılabilir bir Osmangazi için çalışmalarını sürdürüyor. Kentsel dönüşüm için 'Önce Zihinler Dönüşmeli' diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Master Plan ile Osmangazi'ye planlı dönüşümün kapılarını açan isim oldu. Soğanlı ve Demirkapı'da yürütülen proje çalışmaları tamamlanan ve bakanlığın vereceği yetki devri ile ilk kazmanın vurulacağı Kentsel Dönüşüm projeleri, aynı zamanda Bursa'nın geleceğini de şekillendirecek çalışmalar oldu. Zemin etüdüne göre şekillendirilecek kentsel dönüşüm planları yatay şehirleşmenin önünü açarken, Bursa için de örnek olacak. 


Bursa Hayat


Geri Dön