26 / 04 / 2024

Osmangazi Belediyesi'nden 16 vizyon proje!

Osmangazi Belediyesi'nden 16 vizyon proje!

Yaklaşık 815 bin nüfusuyla Türkiye’nin birçok ilden daha büyük ve aynı zamanda 4. büyük ilçesi olan Osmangazi’de, kentsel dönüşümle birlikte yeniden inşa süreci başlatılıyor.




Yaklaşık 815 bin nüfusuyla Türkiye’nin birçok ilden daha büyük ve aynı zamanda 4. büyük ilçesi olan Osmangazi’de, kentsel dönüşümle birlikte yeniden inşa süreci başlatılıyor.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 6 yıllık başkanlık döneminde gerçekleştirdiği ve önümüzdeki dönem gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerini geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı.


Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Başkan Dündar, önce 6 yıllık faaliyetlerini anlattı. Dündar, göreve geldiği ilk günden itibaren hiçbir zaman, ‘bu yeterli’ demediklerini, vatandaşların isteklerini dikkate alarak Osmangazi’nin gelişimi için yepyeni projeler geliştirdiklerini anlattı.


Mustafa Dündar, 5 yılda çevreden sağlığa, kültür sanattan tarihi mirasa, spor tesislerinden temel belediyecilik hizmetlerine kadar 1166 projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.


Osmangazi için, 5 yılda 58 kilometre imar yolu açtıklarını söylüyor Dündar. Bunun dışında 72 çıkmaz sokağı çıkar hale getirdiklerini, 7'den 77'ye herkes spor yapabilsin diye Osmangazi'ye 16 yeni spor tesisi kazandırdıklarını bu tesislerde yetişen 485 şampiyon sporcu ile Türkiye'nin gururu Bursa'nın yıldızı olduklarına dikkat çekti.


Bursa’ya yeni bir kimlik kazandırdıklarını, 1 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını, 150 park ve meydanı Osmangazililerin hizmetine sunduklarını, önümüzdeki dönemde de bir o kadarını daha yapacaklarını anlattı.


Daha fazla hizmet alanı oluşturmak için 5 yılda 2 milyon metrekare alan kamulaştırdıklarını ve bunun için 225 milyon TL kamulaştırma için kaynak kullandıklarını söyledi.


Bu dönemde, ‘Önce İnsan’ felsefesi ile yola çıktıklarını, bu çerçevede planlanan projelerden 391’inin alt yapısını geçtiğimiz 1 yılda hazırladıklarını dile getiren Başkan Dündar, Osmangazi için yeni dönemde 16 vizyon projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.


Başkan Dündar 16 vizyon projelerini ise şöyle anlattı;

Adrenalin Parkı,  Adrenalin Parkı’nı Hürriyet Mahallemizde bulunan Ziraat Parkı içerisine yapacağız. Bu konudaki çalışmalarımıza başladık.


Çocuk Dünyası, İçerisinde eğitici ve eğlendirici birçok faaliyetin, oyuncağın yer alacağı, Bursa’ya hitap edecek oyuncak ve oyun parkı.  


Bilgi Evleri,


Çocuklarımızın araştırma yapma, soru sorma, merak etme ve okuma isteklerini desteklemek amacı ile oluşturulacak bir proje. Bilgi Evleri’nin iki örneği Mehmet Akif ve Demirkapı Mahallesinde hayata geçti. Hüdavendigar, Demirtaş, Bağlarbaşı ve Emek’te proje çalışmaları sürüyor.


Aile Rehberlik Merkezleri,


Aile Rehberlik merkezlerimizde, annelerimizin dertlerine çözüm bulunacak. Sağlık sorunlarında aile hekimi burada olacak. İlk merkez Emek’te hayata geçti.


Kaliteli Yaşam Merkezi


Bu merkezde otistik vatandaşlar ve Alzheimer hastalar ilgi ve şefkatle buluşacak. Kompleks bir yapı içerisinde bu vatandaşlarımız uzman bir kadronun ilgisinde hem sosyalleşecek, hem de tedavi ve rehabilite edilecekler.


Ekolojik Yaşam Merkezi


Bu proje ekolojik eğitim merkezi olacak. Doğaya saygılı bina yapmayı, güneş ve rüzgar enerjisini kullanmayı, ısıyı korumayı, organik tarımı, hayvancılığı öğretecek merkez, 7 den 70’e herkese hitap edecek.


Osmangazi Gösteri Merkezi


Bursa’nın en büyük gösteri merkezi olacak. 3 bin kişi kapasiteli salonu ile gösteri dünyasının Bursa’da ki adresi olacak. Merkez Soğanlı’da yapılacak.


Osmangazi Atletizm Salonu.


Küçükbalıklı bölgesinde yapılacak bu proje, 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. Bursa'nın ilk, Türkiye'nin ikinci kapalı atletizm salonu olacak.


Uludağ Endemik Parkı


Uludağ’da bulunan, dünyada eşi benzeri olmayan 138 endemik bitki için büyük bir park yapılacak. Uludağ’ı dünyanın dikkatine sunacak endemik park; tesisleri ve dinlenme alanlarıyla turizm’e önemli bir katma değer sağlayacak.


Her Köye Park ve Spor Alanı


Köyden şehre yoğun göçü azaltmak için köyleri cazibe merkezi haline getirmek için köylere park ve spor alanları yapılacak.


Pazar Pazarı


Yeni dönemde planladığımız 10 yeni pazar alanı projesinin lokomotifi de Pazar Pazarı olacak. Bursa’nın en büyük sokak pazarı olan Pazar Pazarı, yeni dönem iki noktada şekillenecek.


40 Metrelik Bulvar


Yunuseli-Hamitler yolunda yürütülen ve yoğun kamulaştırmalar ile elde edilen önemli bir bulvar çalışması. Terminalden gelen araçlar trafiğe takılmadan kolaylıkla Mudanya yoluna ulaşmış olacak.


Tarihi Kedili Tekke


Bu dönem hayata geçirilecek kedi hastanesi. Kedi Tekkesi- Kedili Tekke olarak tanınan Muradiye’deki Tarihi yapıyı restore edilerek sağlanmış olacak.


Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası


Hem turizme hem de tarihe hizmet edecek bir proje. Eski Bursa’yı yaşatacak kültür adası için şu anda fizibilite çalışmaları sürüyor.


Panorama Bursa 1326


Geçtiğimiz dönem temeli atılan Bursa’nın en büyük tarih müzesi Kamberler Tarih Parkı içerisine inşa edilecek. Mimari projede son aşamaya gelindi.



Bursa Kent 


Geri Dön