26 / 04 / 2024

Osmangazi Belediyesi'nden eğitime dev yatırım!

Osmangazi Belediyesi'nden eğitime dev yatırım!

Bursa’nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Mehmet Akif Mahallesi’nde yaptırılan 26 derslikli Osmangazi Belediyesi Hacı Akkadın Tarman İlkokulu ve Ortaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Osmangazi Belediyesi, temeli geçtiğimiz yıl atılan Osmangazi Belediyesi Hacı Akkadın Tarman İlkokulu ve Ortaokulu’nu 2016-2017 Eğitim Öğretim dönemiyle birlikte hizmete açtı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekilleri Cemalettin Kani Torun, Bennur Karaburun, Muhammet Müfit Aydın, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, belediye bürokratları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.


Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni öğretim yılının, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’nin önemine vurgu yapılan ve şehitlerimizin anıldığı bir yıl olarak başladığını belirtti.


Asli görevleri olmamasına karşın eğitim alanında ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Dündar, "Türkiye’nin tek çatı altındaki en büyük okulu olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temelini 2014 yılında attık. 21 bin 204 metrekare alan üzerine kurduğumuz lisemizi bu yıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açacağız" dedi.


Dündar, her yıl belediye bütçesinden eğitim hizmetleri için 5 milyon lira ayırdıklarını da sözlerine ekledi.


Yerel yönetimler milli eğitimin yanında

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "Osmangazi Belediyesi Hacı Akkadın Tarman İlkokulu ve Ortaokulu, içiyle, dışıyla ve sosyal donatı alanlarıyla çok güzel bir okul olmuş. Mahallemize, ilçemize, kentimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizim geleceğimiz gençlerimiz. Gençlerimiz kaliteli eğitimler alarak, Büyük Türkiye’yi oluşturacaklar. Asli görevimiz olmamasına rağmen yerel yönetimler olarak milli eğitimin yanındayız. Yeni okullar yapıyoruz, mevcut okulları modern hale getiriyoruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a, ekibine ve hayırsever aileye bu güzel okulu kentimize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.


AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun da yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi bize bir kez daha eğitimin ne kadar önemli olduğu gösterdi. İçerik anlamında da yatırım yaparak eğitim kalitesini yükseltmeliyiz. Milli duyguları güçlü bir nesil yetiştirmeye çok önem vermeliyiz" dedi.


Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve protokol üyeleri açılışını gerçekleştirdikleri okulu gezdi.


Toplam 4 bin 915 metrekare alan üzerine inşa edilen Osmangazi Belediyesi Hacı Akkadın Tarman İlkokulu ve Ortaokulu, 26 derslikten oluşuyor. 3 kat olarak inşa edilen okulda, 433 metrekare açık spor alanı, 468 metrekare tören alanı, laboratuvarlar, anaokulu, anaokulu oyun alanı, kum havuzu, anaokulu yemekhanesi ve teras katta çok amaçlı salon yer alıyor. Örnek bir eğitim kurumu olarak inşa edilen okul için 3 milyon 560 bin TL kaynak kullanıldı.


Hürriyet



Geri Dön