26 / 04 / 2024

Osmangazi Güneştepe'nin eksikleri gideriliyor!

Osmangazi Güneştepe'nin eksikleri gideriliyor!

Mahalle ziyaretlerini kesintisiz bir şekilde sürdüren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Güneştepe Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.




Her hafta bir mahalleyi ziyaret edip vatandaşların sorunlarını dinleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın yeni gelişim bölgesi olarak kabul edilen Güneştepe Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcıları ve bürokratlarıyla birlikte, mahalle sakinleri tarafından gerçekleştirilen aşure etkinliğine katılan Başkan Dündar, yapımına başlanan Siteler Camii inşaat alanında da incelemelerde bulunup, çalışmalar hakkında dernek yöneticilerinden bilgi aldı. Mahalle sakinlerinin kendisine yönelttiği soruları tek tek dinleyip sorunların çözümü konusunda bürokratlarına talimat veren Başkan Dündar, Yunuseli-Güneştepe-Hamitler bölgesinin Bursa’nın yeni gelişim bölgesi olduğunu söyledi.


“GÜNEŞTEPE’DE ÖRNEK ŞEHİRCİLİĞİN ÖNÜNÜ AÇTIK”


 


Görev geldikleri 2009 yılı sonrası planların yeniden revize ederek, bölgede planlı ve örnek bir şehrin oluşmasını sağladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Biz bu bölgeyi her sohbetimizde, her konuşmamızda örnek şehir olarak anlatıyoruz. Belediye olarak bizler de bir önceki dönemden itibaren altyapı yol, park, bahçe gibi alt ve üstyapı gibi her türlü hizmeti getiriyoruz” dedi. Bölgede yeni bir Bursa’nın doğduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Bu yeni yerleşim bölgesinde de bizim, yani Bursa’nın kültürünün yansıtılması ve yaşatılması çok önemli. Bu kültürü sahiplenip yaşamak, yaşatmak, kendi inancımıza geleneklerimize sahip çıkarak bir yapı oluşturmaya da ayrıca büyük önem veriyoruz. Buranın asıl sahibi bölgede yaşayan vatandaşlarımız. Buraya farklı yerlerden gelen vatandaşlarımız, yeni bir komşuluk, yeni bir yaşam sürüyor. Bu yeni yaşam bölgesinde tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı ve geleneklerimizi de pekiştirip yaşatacağız” dedi.


 


MAHALLELERİN İHTİYAÇLARI TEK TEK GİDERİLİYOR


 


Mahallede ihtiyaç duyulan cami için de belediye olarak gerekli adımları attıklarını belirten Dündar, “Böyle bölgelerde yalnızca konut, bina yapmak önemli değil. Bu binaların yanında sosyal unsurların, sosyal donatı alanların da çok büyük önemi var. Burada yaşayan vatandaşlarımızın evinden çıktığında birlikte oturup vakit geçirebileceği, ibadetini yapacağı mekanların olması son derece önemli. Camiler de bunlardan birisi. Osmangazi Belediyesi olarak arsa tahsisini gerçekleştirdiğimiz camimizin inşaatında da, üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Önemli olan bir şeyi sahiplenmek. Henüz işin başında olunmasına rağmen mahalle olarak insanlarımızın burayı sahiplendiğini görmek sevindirici. Bir işe başlamak o işin yarısıdır. Camimiz şimdiden mahallemize hayırlı olsun” dedi.


 


Osmangazi Belediyesi



Geri Dön